Constanța

Chițac dă 12 milioane lei pentru un petec de gazon și-un țarc de câini în Parcul Oleg Danovski

Scris de 
 pe data 
17 ianuarie, 2024

12 milioane de lei. Atât anunță Primăria Constanța că va costa reabilitarea parcului Oleg Danovski, un petec de iarbă cu 3 alei și 10 băncuțe ce cu generozitate își merită denumirea de parc. Sunt vile peste drum care au curtea casei de 2-3 ori mai mare decât parcul pe care Chițac vrea să îl facă frumos cu 12 milioane lei (2,5 milioane euro).

Bătaia de joc la adresa banului public tinde să fie desăvârșită de actualul primar Chițac, care îl înfiera mai alaltăieri pe Făgădău că a dat 100.000 de euro pe wc-urile din parc sau că a pus borduri de marmură pe podul de la Butelii. Din câte se pare, amiralul are buzunari largi și adânci.

Potrivit Primăriei, valoarea totală a investiției este de 11.854.062,10 lei cu TVA. și va presupune refacerea fondului dendrologic și a spațiilor verzi, reabilitarea aleilor, a instalațiilor și a rețelelor de iluminat public și monumental, înlocuirea mobilierului urban, amenajarea unui loc de joacă modern, precum și realizarea unui sistem de irigat automatizat.  

De asemenea, se va amenaja și un loc de joacă pentru câini, în suprafață de 200 de mp. Acesta va fi situat în zona verde din stânga intrării principale a parcului și va avea un acces din bulevardul Tomis și unul din parc.

Actualitate