Potrivit noilor propuneri înaintate de primarul Vergil Chițac, zona 1 a Constanței ar urma să se împartă în două (1A și 1B) – vezi foto mai jos.

Tarifele propuse sunt:

Zona 1 A maximum 3 ore, câte 5 lei/oră TVA inclus

Zona 1B: maximum 3 ore, câte 3,5 lei/oră TVA inclus

Zona 2 vizează toate parcările situate pe trama stradală de categoria I și II de pe teritoriul UAT Constanța.

Tariful de parcare este de 1 oră – 2 lei TVA inclus.

De asemenea, parcarea se poate realiza și în baza uneu viniete de culoare albă (anuală) în valoare de 360 lei/an. Totodată, vor putea fi achiziționate și viniete de culoare albastră: 1 zi – 20 lei, 1 săptămână – 125 lei și 1 lună – 200 lei.

Rămâne valabilă prevederea privind organizarea de licitații pentru contractele de închiriere a locurilor de parcare rezidențiale.

„Regulamentul rămâne în consultare publică, vom opera modificările necesare în text, conform cu noua propunere de zone tarifare. Consilierii au acum la dispoziție o variantă de regulament care împacă necesitățile viitorului cu nevoile actuale ale dumneavoastră. Ultimul cuvânt le aparține.

Dar vă provoc să facem împreună un mic exercițiu de imaginație: Mare parte din rețeaua stradală a Constanței (care înseamnă doar 4% din suprafața orașului) a fost realizată înainte de 1989, iar spațiul pe care îl mai avem la dispoziție, nu ne permite să o îmbunătățim semnificativ. Așadar, arterele pe care circulă autoturismele, autobuzele, bicicletele și pietonii sunt limitate. Pe de altă parte, ce nu este limitat și crește cu cel puțin 2.000 pe an, este numărul autovehiculelor. Acum 10 ani, acestea erau cu 20.000 mai puține pe aceleași străzi!

Și vin și vă întreb: oare care va fi numărul lor peste încă 10 ani? Oare cum vor arăta atunci străzile Constanței? Vreau să se înțeleagă foarte clar că prima propunere a fost pe măsura gravității situației, nu pentru că mi-ar face plăcere să împovărez oamenii”, a declarat primarul Vergil Chițac.

(Visited 4.148 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.