Potrivit documentului eliberat de Primăria Constanța și semnat de Primarul Vergil Chițac, adunarea publică pentru data de 10 februarie a primit aviz favorabil. Astfel, alaiul format din preoți și credincioși se vor întâlni la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu, iar de acolo vor merge în procesiune la biserica „Sfântul Haralambie“, unde ÎPS Teodosie va oficia Liturghia.

Construcția bisericii „Sfântul Haralambie“ este umbrită de controverse și celebră pentru că un stâlp de iluminat trece prin acoperiș. Preotul paroh, Ciprian Stanca a fost condamnat de instanță după ce a sfidat legea, continuând să construiască deși autoritățile au dispus oprirea lucrărilor din cauza lipsei autorizațiilor necesare.

Preotul Stanca și-a recunoscut vinovăția, iar judecătorii au decis ca inculpatul să primească o condamnare de 1 an de închisoare cu suspendare

Cu sprijinul autorităților locale, ÎPS Teodosie a sfidat în mod repetat regulile de prevenire a răspândirii viruslui SARS-CoV-2, trecând totodată și peste normele și regulile Bisericii Ortodoxe Române.

A repetat slujba de Înviere, a militat pentru susținerea pelerinajelor de Sfânta Parascheva, la Iasi, și de Sfântul Dumitru, la București, a ținut ceremonia cu ocazia Sfântului Andrei, deși Constanța era în carantină la momentul respectiv, nu a purtat mască și nu a păstrat distanțarea la slujbe, împărtășind mai mulți oameni cu aceeași linguriță.

Programul anunțat de Arhiepiscopia Tomisului pentru evenimentele din perioada 9-11 februarie

Programul religios va debuta marti, la ora 16.30, cand IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfantul Haralambie” din localitatea constanteana Viile, urmata de un concert de pricesne sustinut de catre arhid. Ionut Cristinel Boanches si baritonul Alexandru Chiriac, care vor fi acompaniati la pian de catre diac. Valentin Vadanoiu.

Miercuri, 10 februarie, programul incepe de la ora 8.00. Preotii si credinciosii parohiei „Sfantul Haralambie” din Constanta vor intampina doi ierarhi la intersectia bulevardelor Tomis si Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge in procesiune la biserica, unde va fi oficiata Sfanta Liturghie de catre IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, impreuna cu invitatul sau, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Joi, 11 februarie, de la ora 22.00, se va oficia Acatistul Maicii Domnului si Acatistul Sfantului Sfintit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopala „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Constanta, anunta Arhiepiscopia Tomisului.

(Visited 895 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.