Consilierii locali municipali din Constanța au votat astăzi Bugetul orașului pe anul 2021. La capitolul investiții, consilierul local Costin Răsăuțeanu (PSD) a inițiat un amendament privind alocarea unei sume de bani pentru demararea procedurilor în vederea modernizării Școlii nr.37 din Constanța, una dintre cele mai mari școli din oraș și care nu are nici măcar sală de sport.

Proiectul suscita un interes crescut cu atât mai mult cu cât chiar consilierii locali ai PNL, mulți prezenți și astăzi, au inițiat anul trecut un proiect asemănător, pentru construirea unei săli de sport în această școală. Astăzi, aceiași consilieri, alături de cei de la USR-PLUS, la îndemnul primarului Vergil Chițac, au votat ÎMPOTRIVA modernizării Școlii nr.37.

Este evident acum că acel gest al consilierilor PNL nu a avut decât interes electoral, politic și nicidecum unul legitim pentru comunitatea locală. Cei care anul trecut se băteau pentru Școala 37 și astăzi au votat împotriva acestei școli ar trebui să aibă onoarea și să plece din funcție. Sunt doar marionete politice cu pretenții și aere de politicieni.

Însă,  ceea ce a frapat a fost MINCIUNA grosolană de care primarul Chițac, consilierii PNL și USR-PLUS s-au folosit pentru a-și justifica votul împotrivă. Potrivit primarului, în cartierul KM 4-5 a fost aleasă altă școală pentru a fi modernizată, Școala 33, pe motiv că este o școală mult mai mare și cu mult mai mulți elevi.

În realitate însă, Școala 33 este doar o treime din Școala 37. Prima unitate are aproximativ 350 de elevi, iar Școala 37 are aproxiamtiv 1000 de elevi. Pentru a mai spăla din situație, la final s-a precizat că s-a transmis către CNI o solicitare pentru construirea unei săli de sport la Școala 37. În realitate, acest demers reprezintă doar un elegant „la sfântu așteaptă”, șansele fiind minime.

(Visited 2.656 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.