Constanța

Chiţac vrea să plafoneze bursele elevilor. AEC solicită consilierilor să nu voteze proiectul primarului

Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită consilierilor locali să nu voteze proiectul de hotărâre care menţine bursele elevilor la acelaşi nivel. „Inflația este în continuă creștere și nevoile elevilor sunt din ce în ce mai costisitoare.“

Scris de 
 pe data 
28 octombrie, 2022

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a transmis un mesaj în care le cere consilierilor municipali ca în următoarea şedinţă de Consiliu Local să nu voteze proiectul primarului Vergil Chiţac prin care cuantumul burselor rămâne la acelaşi nivel ca în ultimii doi ani.

Reprezentanţii AEC solicită ca bursele să fie mărite, având în vedere că rata inflaţiei este în creştere, iar elevii, mai ales cei din familii defavorizate, nu mai fac faţă cheltuielor.

„Luni (31 octombrie) va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local, unde se vor vota numărul și cuantumul burselor.

În proiectul de hotărâre prezentat la momentul actual, cuantumul burselor rămâne identic ca în ultimii 2 ani. Deși inflația este in continuă creștere și nevoile elevilor sunt din ce în ce mai costisitoare, municipiul Constanța nu arată niciun fel de interes și intenționează să asigure aceleași sume (excepție făcând bursa de performanță).

Astfel, solicităm mărirea burselor elevilor la următoarele cuantumuri:
burse de merit: 300 lei/lună;
burse de studiu: 350 lei/lună;
burse de ajutor social: 500 lei/lună;
burse de performanță: 1000 lei/lună;

Solicităm ferm Consilierilor Locali să amendeze proiectul în sensul măririi cuantumurilor burselor!“, a transmis Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Actualitate