Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
#CitiesWithUkraine. Miting de solidaritate cu Ucraina susținut, simultan, în mai multe orașe din Europa
Actualitate Constanța

#CitiesWithUkraine. Miting de solidaritate cu Ucraina susținut, simultan, în mai multe orașe din Europa

Primăria Constanța anunță organizarea unui amplu eveniment de solidaritate cu Ucraina, ca urmare a unei inițiative a primarului din Florența, la care s-au alăturat mai multe primării din orașe europene.

Scris de 
 pe data 
10 martie, 2022

Sâmbătă, 12 martie, de la ora 12.00, constănțenii sunt așteptați la o acțiune publică de solidaritate pentru Ucraina, ce se va desfășura simultan în orașe mai multe orașe din România și Uniunea Europeană, precum Marsilia, Roma, Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam, București sau Cluj.

Imagini de la manifestație vor fi postate pe rețelele de socializare din toate orașele participante folosind hashtag-ul comun: #CitiesWithUkraine

Acțiunea este realizată la inițiativa lui Dario Nardella, președintele Eurocities și primarul Florenței și cu susținerea conducerii Asociației Municipiilor din România.

Evenimentul de la Constanța se va desfășura pe platoul din fața intrării în sediul Prefecturii (bd. Tomis nr. 51).

„A sosit timpul unei acțiuni publice de amploare la Constanța, al unei acțiuni de solidaritate cu Ucraina care să transmită întregii lumi, dar în special poporului ucrainean, etnicilor români din Ucraina și municipalității partenere Odesa, empatia, sprijinul și solidaritatea cetățenilor orașului Constanța.

În acest sens, lansăm pentru întreaga populație a municipiului Constanța, pentru mediul asociativ local, pentru instituțiile publice, pentru mediul de afaceri, invitația de a participa la acțiunea publică de solidaritate a municipiului Constanța cu Ucraina.

Forța solidarității trebuie să fie răspunsul nostru, răspunsul comunității europene și euroatlantice la agresiunea militară rusă din Ucraina, iar acest răspuns se va exprima în toată Europa, plenar, unitar, de la Brest la Constanța, de la Florența la Cluj, de la Marsilia la București“, transmite Primăria Constanța.

Acest război nu lasă nepăsător poporul român, care a trăit numeroase astfel de drame în toată istoria sa. Acest război nu lasă nepăsătoare populația orașului nostru, care a răspuns la superlativ nevoilor de sprijin venite din Ucraina – cu donații, cazare gratuită, hrană și alte gesturi de sprijin apreciate de parteneri și care au schimbat în bine soarta tragică a multor strămutați.

Scenele dramatice cu exodul trăit de mame și copii, în secolul XXI, criza umanitară de proporții provocată de acest război, valurile de refugiați care ne amintesc de propriile noastre suferințe în războaiele încă vii în memoria noastră colectivă, ne sporesc empatia față de tragedia umanitară care încearcă acum Ucraina.

Vă invităm să ne exprimăm plenar solidaritatea cu Ucraina și cu lupta acesteia pentru valorile și principiile europene, pentru modul civilizațional pe care l-au visat și românii în numeroase momente ale istoriei lor.

Sprijinind moral Ucraina astăzi, transmitem un mesaj ferm întregii lumi că onorăm lupta pentru libertate și pentru valorile europene a Ucrainei, dusă în numele acelorași valori pentru care și românii au luptat necondiționat și curajos, atunci când acestea au fost amenințate.

Actualitate