Actualitate

CNA, sancțiuni dure pentru posturile care transmit informații neverificate. Avertizează cu retragerea licenței

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a anunțat sancțiuni dure în contextul războiului din Ucraina. Reprezentanții CNA spun că vor fi retrase licențele pentru posturile radio și TV dacă nu respectă obligaţia verificării surselor, mai ales atunci când transmit informaţii sensibile.

Scris de 
 pe data 
1 martie, 2022

Anunțul CNA a fost făcut în cadrul ședinței publice de marți, 1 martie. Forul CNA invocă aplicarea Articolului 95 din Legea Audiovizualului, care prevede sancţiuni care merg până la retragerea licenţei TV, în anumite condiţii, transmite PaginadeMedia.ro

„Ne-am autosesizat pentru toate posturile naţionale de radio şi TV şi vom monitoriza cu prioritate programele difuzate (…)

Vom aplica sancţiuni aspre în condiţiile în care sursele prezentate publicului nu sunt sigure şi nu sunt verificate de jurnalişti“, a declarat pentru sursa citată Monica Gubernat, membru CNA.

Potrivit Legii, CNA poate decide retragerea licenţei audiovizuale sau a dreptului de furnizare a serviciului media audiovizual la cerere, în cazul săvârşirii repetate de către furnizorul de servicii media a uneia dintre următoarele fapte:

a) incitarea publicului la ură naţională, rasială sau religioasă;
b) incitarea explicită la violenţă publică;
c) incitarea la acţiuni care au drept scop disoluţia autorităţii de stat;
d) incitarea la acţiuni teroriste.

(Articolul 95 cu 1, din Legea Audiovizualului).

Actualitate