Constanța

Coaliția Națională pentru Modernizarea României a inaugurat filiala de la Constanța

Coaliția Națională pentru Modernizarea României, filiala Constanța, a fost lansată oficial. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 14 aprilie, în aula Universității Maritime din Constanța și a adunat reprezentanți din majoritatea mediilor societății constănțene dornici să se alăture coaliției.

Scris de 
 pe data 
15 aprilie, 2018

Primii care au devenit membri ai CNMR Constanța sunt Sorin Mănăilă, ce va trata, în cadrul coaliției, problemele privitoare la mediul înconjurător și pescuit (recomandat de calitatea de fost președinte al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură), Marius Apetroaie (ofițer de marină, profesor la Academia Navală Constanța si pilot in portul Midia), Narcis Gaidargiu (ofițer de marină, în prezent, redactor) și gazda evenimentului şi şef al noii filiale, Laurenţiu Costache, polițist de frontieră și fost director al Gărzii de Coastă.

CNMR este o structură informală ce are ca scop sprijinirea societății civile și al instituțiilor publice pentru a crea o Românie unită, sigură și prosperă, găsind soluții bine articulate la problemele cu care se confruntă cetățenii astăzi.

La eveniment au fost prezenți președintele filialei București a CNMR, precum și cei trei vicepreședinți ai filialei, dar și fondatorul coaliției, Alexandru Cumpănașu care a luat cuvântul ultimul, răspunzând tuturor intervențiilor din sală și comentând problemele pe care constănțenii prezenți le-au punctat, asigurându-i că multe dintre ele se află pe lista de priorități a coaliției.

Președintele și fondatorul CNMR a admis că punctul forte pe care ar trebui să mizeze în Constanța este portul maritim.

O flotă comercială solidă a României cu un port cum este Constanța poate face din România de două ori cât este acum.

Ideea că statul este un prost administrator nu justifică înstrăinarea a orice. Înstrăinarea gazului, a tuturor infrastructurilor critice, energiei electrice, a apei, a apei minerale și a tot ceea ce reprezintă statul român. Nu! Avem nevoie de această flotă, și, ca un oltean al dracului, vă spun, o să mă bat până în pânzele albe ca să existe” a declarat Alexandru Cumpănașu.

De asemenea, Cumpănașu a punctat câteva asepecte pe fondul nemulțumirilor apărute în urma noilor dispoziții ale locurilor de admitere din universități.

Învățământul superior din România, vă spun, dureros de crunt, suferă de niște clanuri, iar modul în care se împart banii de la bugetul de stat/student este ridicol. Nu există niciun criteriu care stă la baza acestei împărțiri.

Oricine vine în fruntea Ministerului Educației sau Cercetării împarte banii acolo unde se află el. Nu mai merge treaba asta. Eu nu îmi mai doresc acest lucru. De aceea vom schimba modalitatea de finanțare. ”,  a afirmat președintele.

Coaliția a fost declarată apolitică în repetate rânduri, membrii săi căutând să înființeze filiale în toate județele țării pentru a face mai pregnantă și mai bine auzită vocea românilor care aspiră la îndeplinirea obiectivelor pe care membrii și le-au propus.

Suntem a treia cale, nu ne implicăm politic, nu primim bani nici de la autoritățile statului și nici de la vreo unitate privată și nu putem fi dirijați sau coordonați spre anumite direcții.

Reprezentăm interesele cetățenilor, dar și autoritățile locale și propunem acțiuni, măsuri, proiecte care să fie benefice pentru ceățean și care să ajute la modernizarea României.

Mi-aș dori să înfințăm filiale locale în toate județele țării pentru a fi mai mulți și mai puternici”, a declarat președintele filialei București, Paul Miodin.

Îndemn să se apropie de noi, să devină membrii ai CNMR, și în Constanța și în orice județ al țării, extrem de mulți oameni”, a completat Miodin.

 

Actualitate