Constanța

COD GALBEN de ploi torențiale la Constanța, până miercuri dimineață

Constanța se află sub cod galben de furtună până miercuri dimineață. De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea meteo pentru perioada 4 iunie, ora 10, – 6 iunie, ora 23. 

Scris de 
 pe data 
4 iunie, 2019

Potrivit ANM, în perioada 04 iunie, ora 10 – 06 iunie, ora 23, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis un cod galben pentru mai multe județe, inclusiv Constanța, cu interval de valabilitate: 04 iunie, ora 10 – 05 iunie, ora 03. Se vor produce manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 30…50 l/mp.

De asemenea, pentru perioada  04 iunie, ora 10 – 04 iunie, ora 21, ANM a emis un cod portocaliu.

În Moldova, precum și în nord-estul Munteniei va ploua abundent și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

 

Actualitate