Potrivit meteorologului Mia Mirabela Stamate, citată de Radio Constanța, sunt așteptate inclusiv zăpezi de peste un metru în anumite zone din județ.

„Ninsorile vor apărea în noaptea de miercuri spre joi și vor mai continua și în prima parte a zilei de joi. Vom avea parte de o ninsoare viscolită, sunt zone în care nu vom avem strat de zăpadă deloc și zone în care poate să atingă și un metru. Va fi mai urât acolo unde vântul va sufla cel mai tare, pentru că acolo va scădea cel mai tare vizibilitatea și va afecta traficul rutier și așa mai departe. Dar, ca și distribuție a câmpului de precipitații, am putea să spunem că este destul de uniform“, a declarat pentru Radio Constanța, meteorologul previzionist Mia Mirabela Stamate, de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea.

Potrivit ANM, în intervalul de valabilitate 05 februarie, ora 08:00 – 06 februarie, ora 10:00, se vor semnala intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

 În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

 În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

(Visited 10.371 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.