Amintim că discuțiile pe legea care le impune angajaților certificatul verde s-au blocat după ce premierul Florin Cîțu a spus că legea este discriminatorie pentru angajații de la privat, deoarece include doar pentru angajații de la stat perioada de grație de 60 de zile în care aceștia se pot testa gratuit.

Unul dintre amendamentele depuse de PNL propune ca nevaccinații testați pozitiv pe banii statului să își plătească singuri spitalizarea dacă ajung în stare gravă, informează G4Media.

Un amendament al PSD prevede ca toți angajații nevaccinați să poată beneficia de 10 testări antigen rapide/lună, timp de două luni, plătite din banii statului.

Proiectul de lege a picat la Senat

Parlamentarii AUR sunt singurii care se opun proiectului de lege. George Simion, copreședintele AUR, a făcut apel la cetățeni să vină la un protest la Parlament, dar până la ora 11.30 veniseră sub 10 protestatari.

Proiectul de lege a picat la Senat, Camera Deputaților este decizională.

După câteva zeci de minute de dezbateri, președintele Comisiei de Sănătate, Nelu Tătaru, a suspendat ședința și a anunțat reluarea ei în altă zi.

Click AICI pentru a citi lista cu amendamentele depuse la Comisia de Sănătate

Dacă va fi adoptată, legea ar putea intra în vigoare cel mai devreme în luna decembrie.

(Visited 286 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.