Evenimentul este organizat în cadrul proiectului SoNoRo Conac, cu ocazia celebrării Anului Patrimoniului Cultural European și reprezintă un răspuns la invitația lansată de președintele Europa Nostra, Placido Domingo.

Președintele urmărește impulsionarea actorilor culturali din întreaga Europă să aducă un omagiu patrimoniului european prin muzică, dans, sau orice altă manifestare artistică, pe 9 mai, de ziua Europei.

Concertul face parte din inițiativa SOS Conac, prin care SoNoRo își propune să atragă atenția asupra clădirilor cu valoare patrimonială mare află în stare de degradare. Evenimentul se alătură demersului Casino Rush, inițiat de Asociația ARCHÉ concomitent cu nominalizarea Cazinoului din Constanța pentru programul 7 Most Endangered, desfășurat de Europa Nostra.

Includerea Cazinoului în acest program relevă importanța monumentului pentru patrimoniul european și lansează oportunități de colaborare cu instituții de calibru internațional pentru realizarea lucrărilor de reabilitare.

Reabilitarea Cazinoului din Constanța ar reprezenta o punte în timp spre acel moment al bucuriei, spre care dorim să ne întoarcem și a cărui esență dorim să o redăm prin muzica noastră, un apel la salvarea frumuseții din lume, ce dăinuiește încă în aceste monumente, rapsodii în piatră, pe care nu dorim să le lăsăm să piară”, a declarat Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului de Muzică de Cameră SoNoRo.

SoNoRo Conac este un proiect inițiat de Asociația Sonoro, împreună cu BRD – Groupe Société Générale, Ordinului Arhitecților din România și cu Institutul Național al Patrimoniului, în scopul de a crea contexte favorabile salvării unor monumente importante din patrimoniul românesc.

Accesul la eveniment este gratuit în limita locurilor disponibile și se realizează pe bază de invitație sau rezervare contactând 0741.190.470 sau trimițând un e-mai la  alexa.petre@sonoro.ro.

 

(Visited 1.159 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.