Cu toate acestea, programările pentru persoanele de peste 65 de ani rămân în continuare blocate.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Constanța, abia în prima jumătate a lunii martie vor fi deschise noi sloturi de programare pentru această categorie.

Astăzi, a sosit în România pe cale terestră, o nouă tranșă de vaccin livrată de compania Moderna, care constă în 79.200 de doze.
Dintre acestea, în data de 2 martie 2021 la Constanța vor ajunge 8.500 de doze care vor fi distribuite centrelor de vaccinare.

În centrele de vaccinare se vor utiliza dozele recepționate de România în tranșa curentă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Tranșa de vaccin sosită în țara noastră va asigura administrarea celei de a doua doze cu vaccinul Moderna pentru persoanele înscrise la vaccinare atât prin intermediul platformei, cât și prin metodele deja cunoscute. Etapa de imunizare va începe din data de 04 martie 2021.

Cu doar câteva zile înainte, pe 22 februarie, a sosit în România, pe cale aeriană, cea de-a zecea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 201.240 doze de vaccin. Dintre acestea, Centrul Regional de Depozitare Constanța a primit 23.400 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 01 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.