În Spitalul Județean Constanța nu există nici măcar un cardiolog pentru copii, astfel că singura speranță pentru părinți rămân spitalele din țară. Din păcate, această problemă nu este o prioritate pentru autoritățile constănțene, care folosesc această temă doar ca subiect de campanie electorală, din patru în patru ani. În prezent, atât la nivelul Primăriei Constanța, cât și la nivelul Consiliului Județean Constanța nu există niciun proiect în vederea înființării unui spital pentru copii. Banii publici sunt direcționați spre alte scopuri, mult mai importante în opinia celor care ne conduc astăzi.

În acest timp, Sibiul ar putea deveni al doilea centru din România, după Târgu Mureş, pentru intervenţii cardiovasculare la copii decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), aici fiind deja operaţi cu succes aproape 60 de pacienţi într-un spital privat, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Vasile Spinean.

“Am avut privilegiul să văd acest proiect al unui centru de chirurgie cardiovasculară în Sibiu de-a lungul evoluţiei lui de la stadiul de idee şi până la ceea ce este astăzi. (…) Sunt colaboratori de peste tot care vin aici să lucreze. (…) Anul trecut am reuşit să pornim prima dată pe o finanţare de la Casa de Asigurări, derularea unor intervenţii la Sibiu. (…) Faptul că centrul demonstrează că are capacitatea să desfăşoare în condiţii de securitate, în condiţii calitative de nivel european, intervenţiile pe care şi le asumă, este deschiderea pentru un nou pas, cel de-al doilea pas însemnând ca acest centru să fie nominalizat în ordinul ministrului Sănătăţii pentru a derula şi intervenţii pe copii. În acest moment, finanţare de la Casa Naţională există pe programul de chirurgie cardiovasculară pe mai multe acţiuni din cadrul programului. (…) Încercăm să deschidem zona de finanţare şi pentru intervenţiile şi pe copii şi ne-am propus într-o primă etapă undeva în jur de 500.000 de lei, plecând de la realitate, faptul că cele aproape 60 de intervenţii realizate în centru demonstrează cu fapte că avem posibilitatea să o facem şi o facem foarte bine”, a spus directorul CJAS Sibiu, Vasile Spinean.

Cerem pe această cale primarului Decebal Făgădău și președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu, să facă publică poziția instituțiilor pe care le conduc vizavi de solicitărilor zecilor de mii de părinți pentru înființarea unui spital de pediatrie la Constanța.

(Visited 668 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.