În acest timp, autoritățile constănțene se plâng că nu au bani pentru: construirea unui spital de pediatrie, reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean Constanța, reabilitarea și dotarea Spitalului Municipal Constanța, construirea unui nou parc, dotarea și modernizarea școlilor (poate nu va mai fi nevoie de banii părinților pentru pază, cretă, băncuțe, uși, parchet, tablă etc).

Astfel, potrivit primarului Decebal Făgădău, se va propune în CL alocarea sumei de 10 milioane de lei către Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța pentru anul competițional 2018-2019. Aproape cât bugetul unui club de fotbal din Liga1. Banii vor fi alocați în două tranșe a câte 5 milioane lei fiecare. În expunerea de motive, Făgădău spune că banii sunt necesari pentru acoperirea cheltuielilor legate de pregătirea și desfășurarea noului sezon competițional de către echipa de handbal.

Mai mult decât atât, alte 7 milioane de lei vor pleca spre alte cluburi sportive din Constanța, sub formă de finanțare a activităților sportive.

Nu spunem că sportul nu trebuie încurajat și finanțat, însă domnul Făgădău ar trebui să facă o prioritizare a problemelor Constanței. 10 milioane de lei pentru un club de handbal este enorm de mult într-un oraș unde, până mai ieri, primarul făcea chetă publică pentru Cazinou, într-un oraș în care nu se găsesc bani pentru spitale, școli sau parcuri.

 

(Visited 3.408 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.