Constanța

Constanța, orașul unde s-a „furat” Crăciunul și haitele de câini fac legea

Vorbim despre târguri de Crăciun și serbări de iarnă… Dar, în realitate, trăim în orașul unde haitele de câini sălbăticiți atacă oameni ziua în amiaza mare. Vorbim despre un oraș care a „pierdut” Crăciunul și a ajuns să-și abandoneze proprii cetățeni în colții maidanezilor.

Scris de 
 pe data 
16 decembrie, 2018

Haitele de maidanezi au pus stăpânire pe între orașul. Indiferent că vorbim de centru, cartiere sau parcuri, câinii comunitari s-au înmulțit atât de mult încât umblă în haite de peste 10-15. Îngrijorător este faptul că animalele devin tot mai agresive și atacă fără a fi provocate.

Relatările constănțenilor sunt nenumărate, la fel ca și sesizările și plângerile care ajuns, inutil, pe birourile Primăriei Constanța. Cel mai periculos este însă când haitele de maidanezi își fac culcuș pe lângă parcuri și locurile de joacă pentru copii, unde cei mici sunt expuși și de multe ori fără apărare.

Sâmbătă, un constănțean a fost mușcat de maidanezi chiar în Parcul Tăbăcărie, lângă restaurant, la câțiva metri de Țara Piticilor sau Tărâmul Magic al Crăciunului, după cum îl numește primarul Făgădău. Câinii și-au înfipt adânc colții în picioarele bărbatului. A ajuns la spital, unde a aflat că este cea de-a patra victimă a aceleiași haite în ultimele zile. Fără a-i apune la socoteală pe cei care au fost atacați dar nu s-au prezentat la doctor.

Din păcate, aceeași situație este peste tot în municipiul Constanța. Constănțenii reclamă prezența haitelor de maidanezi în cartiere, în curtea școlilor, chiar și lângă locurile de joacă pentru copii. Oamenii sunt atacați când își plimbă bebelușii cu căruciorul, când își duc copiii la școală, când se duc la piață sau ies la plimbare. Din cauza frigului și a înfometării, animalele devin agresive și atacă fără a fi provocate, lucru ce îi face extrem de periculoase.

Cu toate că au fost depuse sute de sesizări doar în ultimele luni, Primăria Constanța nu a făcut nimic pentru a lua câinii maidanezi de pe străzi. Aceste lucru este recunoscut chiar de către reprezentanții instituției, care spun că nu pot face nimic deoarece Primăria nu are contract cu nicio firmă specializată care să intervină pentru strângerea câinilor comunitari.

Abia acum se organizează o procedură de achiziție a serviciului, Primăria punând la bătaie aproape 2,5 milioane lei pentru un singur an. Firmele interesante pot depune oferte până pe 19 decembrie, ceea ce înseamnă că mai devreme de două luni nu se va apuca nimeni de strângerea câinilor din oraș.

Până atunci, constănțenii trebuie să își amintească faptul că trăiesc în Constanța anului 2018-2019, orașul condus de Decebal Făgădău și PSD.

 

Actualitate