Decizia președintelui Klaus Iohannis de a vorbi ieri despre ridicarea interdicțiilor de circulație, despre eliminarea măsurilor de izolare a venit cum nu se poate mai prost. Oamenii au înțeles din mesajul președintelui că pericolul a trecut, că problema a fost rezolvată și că doar fraierii mai stau în casă. Iar cifrele statistice bălmășite de autorități, care nu au nicio coerență, le-a alimentat oamenilor bănuielile că dracu nu este chiar așa de negru. Cum poți vorbi de pandemie și să ții o țară întreagă în casă când tu autoritate faci 2.500 de teste pe zi, nici măcar 70 de teste pe un județ întreg?

Prefectul George Niculescu a sesizat și el că în Constanța oamenii stau mai mult afară decât în casă și a intuit pericolul unei relaxări premature a populației. Acesta le-a transmis constănțenilor că nu e momentul să se expună, reamintind că peste 500 de oameni au murit în România infectați cu coronavirus.

„Observ în ultimele zile faptul că traficul din municipiul Constanța se apropie de nivelul unor zile normale, în care nu aveam de-a face cu virusul SARS-CoV-2. Dragi constănțeni, NU ESTE MOMENTUL SĂ NE RELAXĂM! Indiferent că este cald, frig, soare, înnorat, având în vedere că virusul nu ține cont de vreme, NU TREBUIE SĂ VĂ EXPUNEȚI!

Cifrele ne arată clar că nu este momentul relaxării! Avem peste 200 de infectări în județul Constanța, la nivel național sunt peste 500 de decese, iar trendul, încă, nu este unul descendent!

Înțeleg necesitatea multora dintre deplasări (muncă, urgențe, sprijin pentru părinți și bunici), însă nu-i înțeleg pe cei care ies, fără un motiv întemeiat.

Cel puțin până pe data de 15 mai, atunci când am putea să ieșim din starea de urgență, respectați toate recomandările și normele Ordonanțelor Militare! După începerea perioadei de relaxare a măsurilor, vom continua să fim prevăzători. Până atunci, îndemn, cu fermitate, să fiți RESPONSABILI! Împreună, prin conștientizare și disciplină socială, putem salva VIEȚI!”, a transmis prefectul George Niculescu.

 

(Visited 6.942 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.