Constanța

Constanța și Tulcea, sub COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ până miercuri seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ, valabilă pentru județele Constanța și Tulcea începând din această noaptea, ora 22 și până miercuri, 19 aprilie, ora 18

Scris de 
 pe data 
18 aprilie, 2023

În intervalul menționat în Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

De asemenea, ANM a emis o informare meteo de ploi și vânt, valabilă pentru întreaga țară, începând de astăzi și până joi seara.

Admitere Ovidius Constanta 2023

În intervalul menționat local și temporar va ploua în centrul, sudul și estul țării. Se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de deal și de munte. Pe arii restrânse mai ales pe parcursul zilei de joi (20 aprilie) vor fi descărcări electrice și grindină.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Actualitate