Constanța

Atenționare meteo! Constanța, sub COD GALBEN DE NINSORI și VISCOL

ANM a emis o atenționare Cod Galben de ninsori și viscol pentru județul Constanța. Avertizarea, valabilă de la noapte, până mâine seară, la ora 20. 00

Scris de 
 pe data 
27 noiembrie, 2018

Potrvit meteorologilor, intervalul de valabilitate al codului galben: 28 noiembrie, ora 02.00 – 28 noiembrie, ora 20.00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, 
strat de zăpadă, depuneri de gheață.

În intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri (28 noiembrie) și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40…50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55…75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 m.

De asemenea, ANM anunță că în intervalul 28 noiembrie, ora 20.00 – 30 noiembrie, ora 10.00 se vor înregistra intensificări ale vântului și local zăpadă spulberată în sud-estul teritoriului, vreme deosebit de rece în toată țara.

În intervalul menționat, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi (28/29 noiembrie) și pe parcursul zilei de joi (29 noiembrie).

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării.

Notă: Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

 

Actualitate