Actualitate

Constanța, un nou weekend cu precipitații și frig. Temperaturile maxime vor scădea și cu 12 grade C

Scris de 
 pe data 
14 decembrie, 2023

Sfârșitul de săptămână aduce precipitații la Constanța, dar și temperaturi cu 12 grade C mai scăzute față de ziua de azi. Meteorologii anunță că un val de ninsori și frig va pune stăpânire pe întreaga țară.

Dacă astăzi se vor înregistra 14-16 grade C în județul Constanța, sâmbătă temperaturile maxime nu vor mai trece de 2 grade C, iar noaptea se vor înregistra temperaturi negative.

Așteptăm ca de joi după-amiază(n.r: azi, 14 decembrie) aria ploilor să se deplaseze înspre regiunile sudice și treptat în zilele viitoare temperaturile vor mai scădea. Ne vom apropia de normalul acestei perioade, ceea ce înseamnă temperaturi negative pe parcursul nopților, iar în cursul zilelor să nu mai depășim 5-6 grade Celsius„, a spus Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri, la Antena 3 CNN.

De vineri, 15 decembrie, vremea se schimbă radical sub aspect termic, Conform meteorologilor, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. În regiunile sudice nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații, predominant sub formă de ploaie pe parcursul zilei, iar noaptea, local se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În vestul teritoriului vor fi și perioade cu cer degajat, iar în centru și est cerul va fi mai mult noros și doar pe arii restrânse vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea mai mare parte a Moldovei, în general cu viteze de 45…55 km/h, dar la intensitate mai redusă, pe parcursul zilei și în regiunile vestice, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -6 și 1 grad. Pe arii restrânse va fi ceață îndeosebi în centrul țării.

Actualitate