Atribuirea noului nume pentru parcul de la Casa de Cultură a fost făcută la propunerea primarului Decebal Făgădău, la sugestia universității Andrei Șaguna și a Colegiului de Arte “Regina Maria”.

Astfel, la ceremonie au participat Decebal Făgădu, subprefectul Contanței, Ionuț Done și rectorul Universității Andrei Șaguna, Aurel Papari, alături de studenți și elevi ai celor două instituții de învățământ.

După ce a plantat un copăcel, primarul Făgădău a declarat că lucrează la un proiect de regenerare a întregii zone de la Casa de Cultură și că nu va opri construirea bisericii începută lângă o altă biserică.

Știu că există voci critice la adresa bisericii începute lângă o altă biserică. Cred că ar trebui să ne uităm la partea bună, că acest prilej să fie unul de solidaritate. Toți cei care au credință, să ne unim forțele și să ajutăm Arhiepiscopia să finalizeze această lucrare. De demolat, în mandatul meu nu se va demola nicio biserică“, a precizat Decebal Făgădău.

Un alt moment al ceremoniei a fost dezvelirea unei plăci memoriale ce atestă numele parcului „Regina Maria“. Placa din marmură este montată pe unul din trei bolovani de piatră ce simbolizează un monument.

Sursa foto: Ordinea.ro

De îndată ce imaginile cu monumentul au apărut în spațiul online, reacțiile constănțenilor nu au întârziat să apară. Oamenii critică dur „opera de artă“ pe care a fost montată placa cu numele parcului.

„Este o mare jignire adusă casei regale si Reginei Maria! Niste pietre oribile fara niciun căpătâi reprezinta “monument”?“

„O fi monumentul bolovanilor din primarie?“

„Încă o dovadă a aroganței și prostului gust a acestor dușmani ai urbei.“

„Mai bine scormonea prin mare cu scafandrii și tot găsea niște pietroaie sculptate ceva!“

„Domnu’ primar chiar e in pana de idei. Și-a epuizat promisiunile, minciunile… Și acum ne servește bolovani.“

„Mai bine și-l punea la el în poartă! Cum o reprezintă pe Regină acei bolovani?!“

„Bine că avem două biserici neterminate și trei bolovani, iar de îngrijirea Monumentului Eroilor nu prea s-a mai ocupat nimeni. Este unul dintre cele mai importante monumente din Constanța, este neglijat, granitul s-a dezlipit și a căzut, iar dalele de marmură sunt sparte și murdare!“

 

(Visited 709 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.