Actualitate Constanța

Constănţenii se înghesuie la Serviciul de Paşapoarte. Autorităţile au anunţat prelungirea programului

În toată ţara, mii de români vor să se asigure ca în cazul în care România va fi implicată într-un conflict armat, vor avea acte de călătorie. Prefectura Constanţa informează că Serviciul de Pașapoarte funcționează la capacitate maximă şi că programul a fost prelungit.

Scris de 
 pe data 
8 martie, 2022

Potrivit Instituţiei Prefectului, în această perioadă Serviciul de Paşapoarte funcţionează de la 08:00, până la ora 20:00, la trei dintre cele șase ghișee folosite pentru depunerea de documente în vederea eliberării pașapoartelor.

Având în vedere că portalul epasapoarte.ro este suprasolicitat, cetățenii care nu au programare se pot prezenta la Serviciul de Pașapoarte, dar vor fi preluați în următoarele două situații:

  • între programări, dacă persoanele care au folosit portalul se prezintă la timp pentru programare și nu se creează decalaje;
  • dacă există situații în care cetățeni programați online nu se mai prezintă la ghișeu.

„Reiterăm faptul că angajații Serviciului de Pașapoarte preiau toate solicitările, dar în măsura în care programările o permit“, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Constanţa.

În prezent, cea mai solicitată structură de pașapoarte este cea din municipiul București, dar și cele din județele Iași, Suceava, Constanța, Cluj, Vaslui, Galați, Botoșani și Timiș.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, mulți dintre solicitanți ar fi bărbați tineri, care intenționează să părăsească teritoriul național „preventiv”, pentru a nu mai fi de găsit în cazul în care ar fi chemați la centrele de încorporare. De asemenea, sunt şi foarte mulţi părinţi care solicită eliberarea paşaportului pentru minori care încă nu au împlinit vârsta de 14 ani.

Actualitate