Social

„Copiii învață cu iubire”, proiect adresat copiilor și familiilor  vulnerabile din localitatea Văleni

Într-o comunitate unde schimbarea poate fi realizata doar prin implicare activă și constantă, Asociatia Birth and Building Center a ales să se implice prin activitățile pe care deja le realizează de 10 ani în Constanța, alături de Asociația Viața din Belșug și Asociatia Creative Plus, în localitatea Văleni (comuna Dobromir), județul Constanța.

Scris de 
 pe data 
21 aprilie, 2022

„În fiecare marți si joi, echipa noastră, alături de psihologi, asistenți sociali, psihopedagogi și voluntari este prezentă în comunitate unde desfășoară activități educative prin scris,  citit,  joc și imprimă copiilor principii sănătoase de viață și reguli în comunitate. Fiecare copil este întâmpinat cu bucurie. Aici  învață reguli de igiena la masa,  igiena corporala,  igiena mentala. Se lucrează în grupuri mici conform nevoilor de dezvoltare ale fiecărui copil”, povestește psihologul Liliana Tudose, președintele Asociației Birth and Building Center, manager al proiectului ” Copiii învață prin iubire „.

Copiii sunt motivați prin oferirea unor gustări,  iar zilnic aceștia primesc puncte în funcție de progresele făcute în realizarea sarcinilor,  schimbarea și îmbunătățirea comportamentelor, cât și pentru prezenta.

„Prin acest proiect ne propunem sa susținem copiii,  familia și în principal mamele, oferindu-le o alta perspectiva asupra vieții,  ascultându-le,  incurajandu-le, fiind prezenți alături de ei de două ori pe săptămână. Abordarea noastră este centrata pe nevoi,  iar activitățile desfășurate au rolul de a dezvolta stima de sine a copiilor, a mamelor și a familiilor.

Consideram că schimbarea in aceasta comunitate incepe cu educația timpurie,  nonformala,  educația cu iubire și sprijinul pe care-l acordam mamelor prin grupurile pe care le organizam săptămânal, unde ascultam,  ghidam și oferim informații esențiale,  adaptate mediului familial,  pentru creșterea și educația copiilor”, a mai declarat Liliana Tudose

Proiectul, derulat Asociatia Birth & Building Center și finanțat prin programul „În Stare de Bine”, susținut de Kaufland România, se desfășoară în perioada 1 februarie – 30 iunie 2022, beneficiari fiind 70 copii și familiile lor din satul Văleni,  comuna Dobromir, județul Constanța.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate