Constanța

Copiii nu au locuri de joacă, însă Primăria Constanța sparge 26.000 de euro pentru Ziua Copilului

În acest an, Primăria Constanța și-a propus ca 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului, să nu treacă neobservată și pune la bătaie 126.000 de lei (26.000 de euro) pentru o serie de evenimente dedicate celor mici. Cu toate acestea, cele 25 de locuri de joacă promise până la sfârșitul lunii februarie 2019, nu au apărut nici până astăzi.

Scris de 
 pe data 
23 aprilie, 2019

Într-un anunț publicat pe site-ul primăriei, municipalitatea anunță că dorește să achiziționeze Servicii de Organizare Evenimente Culturale pentru Ziua Copilului 2019.

Prestatorul va oferi o întreagă gamă de servicii care va crea evenimente inedite pe parcursul întregii zile și care va antrena copiii de diferite vârste în activități educative și distractive, în aer liber, conform detaliilor prezente în anunțul din secțiunea documente“, se arată în anunțul de achiziție publică.

Pentru toată gama de servicii cerute, Primăria Constanța este dispusă să-i ofere „Prestatorului“, de la bugetul local, suma de 126.050 lei.

De cealaltă parte, până la finalul lunii februarie 2019, conform contractelor semnate de Primăria Constanța, 25 de locuri de joacă din municipiu urmau să fie reabilitate și reamenajate.

Valoarea celor trei contracte este de 3.177.162 lei. Până în prezent, niciun loc de joacă nu a fost finalizat.

Potrivit info-sud-est.ro, reprezentanții primăriei au declarat că, la solicitarea constructorului, contractul a fost suspendat în perioada anotimpului rece și că nu pot spune exact când se vor termina lucrările.

Singura mișcare a fost prezentată pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța, unde câțiva muncitori apăreau într-un filmuleț în timp ce întindeau piatră pe spațiul destinat locului de joacă din Parcul de la Casa de Cultură.

 

Actualitate