Tragedia s-a petrecut în cursul zilei de joi, 4 noiembrie, în jurul orei 11.30. Potrivit IPJ Constanța, bunica băiatului a intrat în țarc pentru a hrăni câinele, iar în acel moment, copilul s-ar fi strecurat pe lângă aceasta. Animalul a reacționat, s-a repezit la cel mic și l-a mușcat de cap.

În urma unui apel la 112, o ambulanță ajus imediat la locuința familiei din Mangalia, iar copilul a fost transportat de urgență la spital. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru a îi salva viața.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi“, a transmis IPJ Constanța.

Animalul era înregistrat cu toate formele legale. Câinii din rasa Presa Canario sunt în topul celor mai agresive rase canine. Un exemplar din această rasă poate ajunge și la 80 de kg.

Presa Canario au fost crescuți inițial pentru un inel de luptă al câinelui francez arian. Cunoscută și ca „câine de pescuit canarian”, necesită o pregătire foarte rapidă de socializare și ascultare, dar cu un proprietar foarte experimentat.

(Visited 759 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.