Constanța

Coregraful din Constanța, acuzat că bătea și abuza sexual copile, se folosea de PSD pentru protecție. Eduard Martin, partener de afaceri

George Marian Osolos

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii Total Dance Center din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze, scrie Libertatea.ro.

Scris de 
 pe data 
20 ianuarie, 2020

Fondatorul, profesorul și coregraful școlii de dans Total Dance Center din Constanța, Gigi Marian Osoloș este acuzat că s-a folosit de poziția sa de putere pentru a le abuza fizic și a obține favoruri sexuale de la elevele lui. Procurorii DIICOT au deschis o anchetă, însă noi detalii continuă să apară. Potrivit Libertatea.ro, Gigi Marian Osoloș avea conexiuni și relații în PSD, cu care își teroriza victimele.

La Constanța, acesta a fost asociat într-o firmă, până în 2016, alături de familia Martin, cea care deține firma de salubrizare Polaris. Eduard Martin este administratorul Polaris, fost deputat PSD Constanța și membru de bază al grupului Mazăre-Constantinescu; Dumitru Martin, unchiul lui Eduard, a fost condamnat la 13 ani de închisoare în SUA pentru că a mituit oficiali guvernamentali americani pentru a câștiga contracte cu Polaris în baza militară de la Kogălniceanu, și Gheorghe Martin, tatăl lui Eduard, a fost prefect al Constanței pe vremea guvernării Năstase.

Cei trei Martin au fost asociați împreună cu Gigi Marian Osoloș într-o firmă de pază numită Top Security SRL. Firma există din 1994, iar în 2016 a intrat în insolvență. Cu toate acestea, Eduard Martin spune că abia își amintește de partenerul său de afaceri.

„Eu pe omul ăsta nu l-am văzut de 20 și ceva de ani. Nu-mi aduc aminte numele lui. Știu că am avut o firmă de pază, dar acum vreo 20 de ani. Eu, pe el personal, pe acest asociat al meu, nu l-am văzut de atunci. De fapt, la momentul intrării știu că era unul cu coadă și o geacă de piele. Hărțuirea sexuală o condamn eu ca om. Eu sunt un om normal, am și eu o fetiță, nu aș vrea vreodată să se ajungă în vreo astfel de situație cu ea sau să o hărțuiască sexual. Am sensibilitatea asta pentru că am o fată. Sunt total împotriva acestui comportament. Folosirea unei școli de dans pentru a agresa sau a hărțui persoane de sex feminin, mi se pare o chestie oribilă și condamnabilă”, a declarat Eduard Martin pentru Libertatea.ro.

Gigi Osoloș a avut o relație destul de apropiată și cu Robert Negoiță, deputat PSD în Teleorman în perioada 2008-2012 și primarul Sectorului 3 din 2012.

“Vorbeau ca doi prieteni care se cunosc de mult timp. Negoiță venea la sală sau mai venea la sediu, vorbea cu Gigi, se duceau la el în birou. El (n.r. Robert Negoiță) era omul lui (n.r. Gigi Marian Osoloș) de bază, a tot venit pe la sală timp de un an, era o față comună. Se vedea că aveau o relație apropiată”, spunea una dintre dansatoarele de la Școala lui Osoloș.

Aceasta povestește că a fost dusă cu mașina personal de către Robert Negoiță de la Constanța la București și cazată la hotelurile acestuia.

Fata a crezut că merge într-o vacanță, dar când a ajuns la hotel și-a dat seama că a fost păcălită. Își amintește că avea repetiții de la 7 dimineața până la prânz, când lua o pauză de masă, repetiții din nou până seara la cină, iar pauză de masă și apoi repetiții până la 3-4 dimineață. Și tot așa, timp de aproape o săptămână. Violența era la ordinea zilei. “De dimineața până seara stăteam într-o bătaie și într-un scandal continuu, era ceva de nedescris… Când (n.r. Gigi Marian Osoloș) nu mă bătea pe mine, o bătea pe cealaltă și era și asta o traumă. La un moment dat, l-am sunat pe tatăl meu că vreau acasă, nu mai pot, dar a vorbit cu Gigi și l-a liniștit”, spune fosta dansatoare, citată de Libertatea.

Pentru ca fetele să nu le spună părinților sau autorităților despre chinurile prin care trec, coregraful le bătea, le amenința cu moartea și le spunea că are relații sus puse în politică și că este protejat.

În septembrie 2017, procurorii DIICOT au făcut percheziții în casele lui Osoloș, dar și la sala de dans. În septembrie 2019, DIICOT l-a trimis în judecată pe Osoloș pentru trafic de persoane, deținere de armă neletală și uz de armă neletală, dar și pornografie infantilă.

Multe dintre eleve nu au fost salvate la timp și au rămas traumatizate fizic și psihic. O parte dintre ele sunt încă dansatoare în trupa de performanță ”Total Dance Center”, iar clubul caută și acceptă permanent cursanți noi.

După ce Osoloș a fost trimis în judecată, mai multe foste eleve au decis să rupă tăcerea.

Ne spunea că ar fi benefic pentru noi ca prima persoană cu care ne începem viața sexuală să fie o persoană mai în vârstă, pentru că el știe să se comporte cu o femeie. Și, în același timp, ne spunea că este cel mai bun prieten al nostru și pentru tot ce ne învață, lui i se cuvine mai mult decât oricărui alt bărbat”, povestește Iris*, fostă elevă a școlii.

Te bătea până te omora, dar după aceea se calma, te lua la o discuție în care îți explica că tu ești de vină, că dacă nu mă aduceai în starea asta, eu nu eram obligat să fac asta“, continuă Iris.

O altă fată a povestit un episod în care a fost victima unui abuz, în care Gigi Marian Osoloș a încercat să întrețină relații sexuale cu ea.

Totul s-a întâmplat într-o cameră întunecată, cu cartoane la geam și o ușă care se încuie doar pe interior. Alina* avea 17. Bărbatul a pipăit-o și a dezbrăcat-o. “Eu nu voiam și eram speriată. Îmi era frică”, își amintește Alina* câțiva ani mai târziu. Îi era frică pentru că știa ce o să se întâmple dacă îl va refuza.

El era foarte nervos pentru că nu reușeam să mă relaxez, îmi spunea să nu mai fiu crispată. Se enerva, nu-mi spunea pe un ton drăguț. M-a lovit în abdomen cu palma destul de tare. M-a usturat și am rămas înghețată, nu mai puteam să mă uit la el. Mi-a spus că alte fete și-au luat bătaie ca să învețe să stea în poziția capră”, rememorează Alina*.

Actualitate