Constanța

Cu banii strânși din Maratonul Nisipului a fost cumpărat un dispozitiv performant pentru salvarea bebelușilor

Secția de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost dotată cu un videolaringoscop, necesar nou-născuţilor aflaţi în stare critică. Aparatul a fost cumpărat cu banii strânși în cadrul evenimentului sportiv Maratonul Nisipului.

Scris de 
 pe data 
23 mai, 2018

În cursa Family Run din cadrul Maratonului Nisipului, din data de 25 martie 2018, 450 de copii și părinți au donat pentru modernizarea și reconstrucția Secție de Terapie Intensică Nou-Născuți şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa.

A fost strânși 15.000 de lei, iar suma a fost dublată prin contribuția Fundației Vodafone România.

Suma strânsă a fost folosită pentru a achiziţiona un videolaringoscop performant, dispozitiv medical care ne va ajută să economisim secunde preţioase în timpul manevrelor de intubare a micuţilor prematuri, aflaţi în situaţii medicale critice, la pragul între viaţă şi moarte fiind singurul aparat de acest gen din regiunea de SE a României”, a declarat dr. Livica Frăţiman – şef secţie neonatologie Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Constanţa.

Proiectul social a fost inițiat de Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat cu Fundația Vodafone România și Asociația Inima Copiilor. Maratonul Nisipului este organizat de Asociația Sportivă Sanasport din Constanța.

Mortalitatea infantilă este încă la cote alarmante în judeţul Constanţa. Conform ultimelor statistici, regiunea de Sud-Est înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii infantile din România. Proiectul pe care îl derulăm în prezent intenţionează să mărească şansele de supravieţuire a copiilor internaţi anual în secţia de Terapie Intensivă Nou-născuţi de la Constanţa şi care să transforme spitalul din oraşul nostru într-un centru de referinţă pentru România în îngrijirea şi salvarea bebeluşilor”, a declarat Alina Pătrăhău, fondatoarea Asociaţiei Dăruieşte Aripi.

Cum spitalul este cel mai mare din sud-estul României, beneficiarii sunt copiii prematuri din Constanţa şi judeţele limitrofe Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi.

 

Actualitate