Actualitate Politică

„Cu tezele de doctorat la vedere!“ Stelian Ion cere o analiză de urgență a lucrărilor semnate de premierul Ciucă și ministrul Cîmpeanu

Vicepreședintele USR, Stelian Ion, îi solicită președintelui Klaus Iohannis să nu permită adoptarea legilor educației în forma actuală supusă dezbaterii publice, susținând că prevederile incluse în proiect „îi albesc pe cei cu doctorate plagiate“, făcând referire la premierul Nicolae Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Scris de 
 pe data 
17 august, 2022

Președintele Klaus Iohannis a declarat recent că se bucură că ‘Guvernul întreprinde în această perioadă paşi concreţi pentru implementarea proiectului meu de suflet, România Educată’. O Românie educată cu adevărat nu se poate construi pe suspiciuni de plagiat la cel mai înalt nivel de decizie. De aceea, îi solicit preşedintelui să nu permită să fie adoptate aceste proiecte în forma lansată în dezbatere publică, ale căror prevederi îi albesc pe cei cu doctorate plagiate„, a scris Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Justiției adaugă că tezele de doctorat ale premierului Ciucă şi ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice şi trebuie „de urgenţă” analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public.

Tezele de doctorat ale premierului Ciucă și ministrului Cîmpeanu trebuie să fie publice și de urgență analizate de CNATDCU, iar rezultatele să fie comunicate public, împreună cu măsurile decise. Orice încercare de a ține ascunse aceste lucrări și de a împiedica, inclusiv prin procese în instanță, evaluarea lor de către specialiștii CNATDCU este o lovitură dură pentru credibilitatea reformei în educației și o subminare a proiectului România educată.

În august 2021, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a sesizat Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară cu solicitarea de analiză/verificare a conformităţii propriei teze de doctorat, inclusiv prin raportare la analiza întregii sale activităţi ştiinţifice „aşa cum este prezentată în lista cu lucrări ştiinţifice disponibilă public” pe site-ul instituţiei de învăţământ superior.

Actualitate