Noile decizii ale Primăriei privind reconfigurarea anumitor trasee rutiere nu sunt deloc pe placul constănțenilor. Pe lângă faptul că în Constanța se circulă foarte greu în majoritatea zonelor, acum este un adevărat coșmar.

Primăria Constanța a decis în urmă cu o săptămână să transforme strada Unirii în sens unic. Decizia, fără niciun argument în spate, nu a făcut decât să descarce tot traficul pe bd-ul Mamaia, zona fiind efectiv blocată la orele de vârf. Dimineața și după-amiaza, coloanele de mașini se întind de la intersecția b-dului Mamaia cu str. Ion Rațiu și până la Delfinariu. Astfel, un traseu de 3 kilometri, de la Delfinariu până la Capitol ajunge să fie parcurs în aproape jumătate de oră.

„Rezultatul sensului unic pe str. Unirii. Ati mutat tot traficul pe bdul Mamaia, pe sensul Delfinariu-Capitol ! Si nu, nu e sezon ! #PrimariaConstanta, se aude? Fluidizare sau mai rau incurcati traficul? Lasati dublu sens pe str. Unirii, de la un capat la altul ! Nu era aglomerat ! Mai mult aglomerati voi orasul. In cartierul Coiciu tot la fel ati facut ! Sunteti pentru cetateni sau impotriva lor?”, a comentat un șofer.

Dar acesta nu este singurul punct nevralgic în traficul constănțean.

Varianta Constanței, așa cum este denumit popular bd-ul Aurel Vlaicu între podul de la IPMC și intersecția cu b-dul Lăpușneanu, este, de asemenea, un adevărat calvar pentru șoferi la orele dimineții, dar mai ales seara, când oamenii scapă de la muncă și copiii de la școală. Sunt nu mai puțin de 11 sensuri giratorii, pe această porțiune de drum, care poate fi străbută de un șofer și în 40 de minute.

Intersecția de la Cora de pe bd-ul IC Brătianu este un alt punct nevralgic în traficul rutier din oraș. În lipsa dublării acestui sens de o semaforizare cel puțin în anumite ore din zi, șoferii sunt prinși în trafic cu zecile de minute. Soluția de sistematizare este astfel gândită încât în loc să ajute fluxul cel mai mare de mașini să treacă prin intersecție (bd-ul Brătianu care este artera de intrare și ieșire din oraș), tocmai acesta este îngreunat, chiar blocat. Trebuie precizat că acest sens giratoriu nu a fost construit în favoarea șoferilor, ci pentru a ajuta un centru comercial să-și bage clienții în parcare.

 

 

(Visited 2.830 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.