Constanța

Cum au ajuns trotuarele și parcurile Constanței ghene de gunoi. Polițiștii locali, o amendă în 3 zile pentru „aruncarea cojilor de semințe pe o alee din Parcul Tăbăcărie”

Poliția Locală Constanța anunță că în perioada sărbătorilor de Paște a aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.900 lei pentru scandal în spații publice, consum de băuturi alcoolice, cerșetorie, gesturi obscene, aruncarea gunoiului pe domeniul public, răscolirea gunoiului din containere, aruncarea gunoiului pe carosabil sau spațiul verde, aruncarea cojilor de semințe pe o alee din Parcul Tăbăcărie.

Scris de 
 pe data 
11 aprilie, 2018

Având în vedere cât de murdar este orașul și cât de mulți cetățeni sunt certați cu bunul simț, palmaresul Poliției Locale arată mai degrabă a glumă cinică. Sau poate la Poliția Locală a lucrat doar o singură persoană în această perioadă, căci 17 contravenții aplicate în 3 zile nu poate fi în niciun caz suma activității unei instituții cu sute de angajați.

Dacă nesimțirea, mârlănia și tupeul în Constanța ar avea un preț, autoritățile locale s-ar îmbogăți peste noapte. Puțini sunt cei care au bunul simț să își arunce mizeria la coșul de gunoi, să strângă după propriul câine, să nu scuipe semințe și să-și arunce mucurile de țigară pe unde apucă, chiar și în locurile de joacă pentru copii. Un singur polițist local „plantat” într-un colț de parc ar fi de ajuns pentru a aplica zeci de sancțiuni pe zi, dar, din păcate, oamenii în uniformă nu sunt de găsit pe străzile Constanței. Tot mai tentantă este pentru ei vânătoarea de mașini parcate neregulamentare, căci lucrurile sunt mai simple și mai profitabile.  Mai mult decât atât, ca un titlu de glorie, Poliția locală ne informează că „acțiuni similare se vor derula zilnic și prioritar, astfel încât administrația publică locală să-și îndeplinească misiunea de a asigura curățenia orașului”.

Cu o amendă la trei zile vrea Poliția Locală să disciplineze cetățenii care nu au idee de nici cea mai elementară regulă sau normă a bunului simț? Când trotuarele și parcurile sunt pline de rahat de câine, ambalaje, mucuri de țigară și coji de semințe, când șoselele devin ghenele de gunoi ale șoferilor, polițiștii se mândresc cu o amendă pentru „aruncarea cojilor de semințe pe o alee din Parcul Tăbăcărie”. Jenant!

 

 

Actualitate