Timp Liber

Cum funcționează de fapt păcănelele

Jocurile de tip slot sau, așa cum sunt cunoscute de toată lumea, păcănelele, sunt printre cele mai populare jocuri pe care le poți găsi într-un cazino. Au reguli simple, sunt ușor de înțeles și, practic, tot ce trebuie să faci este să apeși butonul de spin.

Scris de 
 pe data 
31 ianuarie, 2022

Odată cu evoluția tehnologiei, păcănelele și-au schimbat drastic modul în care arată. Poți găsi jocuri cu cele mai interesante și colorate vizualuri, posibilitățile sunt nelimitate.

Păcănelele din punct de vedere mecanic

Probabil că ți-a trecut prin minte întrebarea – oare cum funcționează păcănelele? Așa cum spuneam și înainte, nu trebuie să fii un jucător profesionist și nici nu ai nevoie de foarte multă experiență pentru a te bucura de jocurile slot, însă e necesar să te obișnuiești cu interfața unui joc și să cunoști funcțiile butoanelor pe care le ai la dispoziție. Cu toate acestea, procesul de învățare durează puțin timp.

Mecanismul de bază al acestor jocuri e format din două componente esențiale: rolele și RNG (random number generator), adică un sistem care distribuie la întâmplare numerele câștigătoare. De asemenea, mai poți observa și un spațiu dedicat monedelor, un mâner pe care îl poți trage pentru a activa rolele și liniile de plată.

Explicația rotirilor la păcănele

Pe scurt, rotirile sunt grupuri de simboluri care, în cele mai multe cazuri, se învârt în poziție verticală. Poți găsi în cazinouri diverse tipuri de păcănele, dar cele mai des întâlnite sunt cele cu 3 sau 5 role. Jocurile de aparate 777 sunt cele care au un design destul de simplu, au doar 3 role și 1, 2 sau 3 linii de plată. De regulă, simbolurile care apăreau la aceste jocuri erau fructele. Din acest motiv, păcănelele sunt cunoscute și sub numele de jocuri cu fructe, dar, cu timpul, simbolurile au fost transformate și în clopoței, stele, șeptari (de acolo vine și termenul de aparate 777), trifoi cu patru foi sau jokeri. Sloturile au acum o grafică mai avansată, pot avea și muzică de fundal sau animații captivante.

Fiecare joc de păcănele este diferit în felul său, dar regulile de bază rămân mereu aceleași. Odată ce te obișnuiești cu funcțiile jocului, atunci poți avea încredere că te vei descurca cu orice joc de tip slot fără probleme. Desigur, dacă nu dorești să joci păcănele într-un cazino fizic, atunci există nenumărate variante online. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul cazinoului tău preferat și să îți alegi un joc. Multe cazinouri oferă și opțiunea de a te juca în free mode, adică nu vei fi nevoit să plătești nimic. În acest mod, te poți familiariza cu modul de joc, iar apoi vei putea juca și cu proprii tăi bani.

Cum funcționează butonul „Spin”

Butonul „Spin”, adică cel care activează rotirile, este bazat pe un algoritm complex care generează rezultate ce nu pot fi prezise în mod natural, asigurându-se că fiecare efect este obținut fără a fi condiționat de rotirea precedentă. Practic, dacă rotirea a fost câștigătoare sau, din contră, nu ți-a adus niciun câștig, acest fapt nu influențează în niciun fel următoare rotire pe care o vei declanșa.

Există și un număr care îți va arăta cât de des va fi câștigătoare rotirea ta. Evident, cu cât această frecvență este mai mare, cu atât șansele ca rotirile tale să fie câștigătoare cresc.

Un alt aspect pe care îl poți avea în vedere este rata de plată (RTP). Pe scurt, rata de plată crește proporțional cu suma pe care tu o joci.

Este posibil să descifrezi algoritmul pe care este bazat jocul de păcănele? În teorie, este posibil să faci asta, dar numai dacă știi foarte bine algoritmul de bază și momentul exact în care un număr este generat de către aparat. În realitate, acești algoritmi nu pot fi accesați de către publicul larg și descifrarea acestora presupune un proces îndelungat și extrem de complicat.

Liniile de plată și tabelul de plăți

Pentru a ști cum funcționează un joc, este necesar să cunoști tabelul de plăți. Acesta va apărea sun forma unui semn de întrebare sau a unui trofeu și îți va spune care sunt simbolurile cu plăți mari și care sunt acelea cu plăți mici.

Liniile de plată pot fi de două tipuri: fixe sau variabile. Jocurile de tip slot pot avea o linie de plată până la 1024 sau chiar mai multe. De cele mai multe ori, păcănelele au între 25 și 30 de linii de plată. Mai mult decât atât, trebuie să fii atent la câteva simboluri importante: simbolul Wild, simbolul Scatter și multiplicatorii. În funcție de jocul pe care l-ai ales, acestea pot varia. Este important să verifici aceste aspecte pentru a fi sigur că profiți de opțiunile tale și obții câștigurile mult așteptate, dar și alte bonusuri, cum ar fi rotirile gratuite.

Poți alege să apeși manual butonul „Spin” sau poți alege și opțiunea „Autospin”, pentru care trebuie doar să selectezi numărul de rotiri automate pe care îl dorești.

Concluzii

Acum că ești familiarizat cu termeni precum linie de plată, rotiri sau „Spin”, ești pregătit să începi să joci la păcănele. Nu uita să joci responsabil!

Actualitate