Ce nu spune Felix Stroe, președintele PSD Constanța, este că CET Palas are datorii fiindcă RADET Constanța, instituție aflată în subordinea lui Decebal Făgădău, vicepreședinte PSD Constanța, nu i-a mai achitat facturi în valoare de milioane de lei, fiind cel mai mare datornic al CET-ului.

Lămurirea a venit din partea reprezentanților CET, care au explicat pentru  cotidianul Replica: „În momentul de faţă restanţa către RAJA, cea scadentă, este de 1,1 milioane lei. Chiar azi (8 august –n.r.) a fost achitată din această sumă circa 300 de mii de lei şi facem toate eforturile pentru a achita întregul debit. În legătură cu Romgaz, avem discuţii în vederea eşalonării datoriei. Situaţia va fi rezolvată. CET are de recuperat şi o sumă substanţială de la RADET”.

Așadar, pentru a simplifica ecuația, Stroe ne taie apa caldă fiindcă Făgădău nu și-a plătit datoriile, indirect, către el.

Taberele din PSD Constanța

Această situație nu este întâmplătoare, având resorturi mult mai adânci în straturile de orgolii din PSD Constanța. Mai exact, între Felix Stroe și Decebal Făgădău s-a căscat un hău, primarul Constanței fiind unul dintre cei care ar fi încercat să îl debarce liderul PSD de la malul mării. Deși inițial se configuraseră două tabere, Horia Țuțuianu și Felix Stroe, prin jocul prestat Făgădău a creat ce-a dea treia echipă, care urma să stea la cotitură pentru a merge cu învingătorul dintre primii doi. Stroe i-ar fi reproșat colegului de la municipiu că nu îl sprijină, ba mai mult că îl împinge spre groapă. Salvarea lui Stroe a venit prin condamnarea lui Dragnea la închisoare. Liderul PSD a anulat toate planurile de schimbare a lui Stroe fiindcă nu și-a mai permis deschiderea de noi fronturi în propriul partid, tocmai acum când Jilava îi bate la ușă.

 

RAJA e a lui Stroe, RADET sub controlul lui Făgădău

În momentul de față, 33% din încasările zilnice ale Regiei se duc direct în conturile debitorilor pentru datorii de 39,1 milioane lei reprezentând penalități din anii 2008 – 2009. Asta în condițiile în care, în urmă cu 3 luni, RADET a fost obligată, printr-o altă sentință judecătorească, să plătească o datorie de 21,3 milioane lei, reprezentând facturi restante către CET.

 

(Visited 1.270 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.