Editorial

Dacă vreți să faceți plajă sub clar de Lună, hai la Mamaia! Chițac dă parcare gratis pe timp de noapte

În mijlocul sezonului estival și în miezul putred al unei Mamaie pustii, asortat cu umbrelele unui brand de bere premium, dar proastă la gust, primarul Vergil Chițac și-a făcut apariția în cadrul unei conferințe de presă, cu o pancartă pe care anunța în scris, precum o ofertă la porumb fiert, „soluția“ salvatoare pentru stațiune: „MAMAIA ȘI CONSTANȚA. PARCARE GRATIS 22:00 – 08.00“.

Scris de 
 pe data 
15 iulie, 2022

Nu e nicio glumă, nu e nicio caterincă. Pe o plajă de fițe, ferit de pericolul apariției unei haite de maidanezi estivali, primarul Vergil Chițac a aterizat precum un turist, cu pensie specială obscen de mare, pe al cărui chip se putea citi că el își permite locuri mai scumpe de atât, dar, na, așa a vrut familia. Și nu a venit oricum, ci ca să salveze Mamaia. Într-o conferință de presă. Pe 15 iulie.

După ce toată presa locală și centrală a vuit că turiștii au divorțat de Mamaia și fix la o zi după ce colegul său din PNL, primarul din Mangalia, Radu Cristian, l-a faultat dur, anunțând că a eliminat taxa de parcare în stațiuni până la sfârșitul sezonului, Chițac s-a gândit să spargă topurile cu o ofertă de nerefuzat: Mamaia și Constanța, parcare gratis! Noaptea. Mi se șoptește în cască faptul că Batman se bucuă enorm la aflarea acestei vești, pentru că, până și pentru el, devenise mult prea costisitor să-și parcheze batmobilul în stațiune, știți, el lucrând exclusiv în ture de noapte.

La începutul săptămânii, îngâmfatul Vergil Chițac facea declarații halucinante pe un post național și dădea vina pe hotelieri, despre care spunea că au tratat „manipulatoriu“ valoarea taxei din Mamaia. Acum nu a ratat ocazia de a ataca presa, pe care a acuzat-o de același lucru, folosind fix același cuvânt: „manipulatoriu“. Bineînțeles, nu a explicat cum pot fi „manipulatorii“ niște cifre care sunt scrise clar pe panourile cu tarifele „europene“ de care ține cu dinții.

Mai mult de atât, edilul penelist a dus discursul și în sfera conspiraționistă, spunând că asistăm la „o campanie vizibilă îndreptată spre litoralul românesc.“ Îl mai țineți minte pe Liviu de la PSD, care apărea la televizor spunând că e urmărit de asasini plătiți? Ca să rezum: oricine altcineva este de vină pentru dezastrul turistic din Mamaia, mai puțin el, Vergil Chițac.

Până una-alta, oferta asta incredibilă și de nerefuzat a primarului trebuie să treacă de votul consilierilor municipali. Și pentru că e o chestiune urgentă (nu se știe de ce), primarul a spus că va convoca o ședință extraordinară – asta în condițiile în care noul regulament al parcărilor, cu modificările aduse de consilerii PNL și USR, este ținut la păstrare de câteva luni. Să vă mai spun că băieții și fetele consilieri municipali PNL habar n-aveau că primarul lor urma să facă mirobolantul anunț de pe plajă? Nu vă mai spun.

Actualitate