Constanța

Mamaia, pustie. Chițac dă vina pe hotelieri: „Nu oferă locuri de parcare. E o poveste că turistul trebuie să plătească 96 de lei pe zi“

În plin sezon estival, stațiunea Mamaia este pustie, numărul de turiști fiind cu aproape 30% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețurile exagerate, tarifele pentru locurile de parcare sau plajele lărgite par să fie motivele principale ce au dus la transformarea „perlei“ litoralului românesc într-o bijuterie contrafăcută. Cu toate acestea, primarul Vergil Chițac susține că stațiunea arată decent.

Scris de 
 pe data 
13 iulie, 2022

Conform tarifelor din regulamentul parcărilor aplicat în prezent în Mamaia, un turist care vrea să stea la mare timp de cinci zile va fi nevoit să plătească 470 de lei doar pentru parcare. În cadrul unei intervenții în direct la Digi 24, primarul Constanței, Vergil Chițac a declarat că problema tarifelor pentru locurile de parcare este „manipulativă“ și că vina aparține hotelierilor, care s-au încăpățânat să închirieze locuri de parcări de la primăriei cu 499 lei pe lună.

Problema este manipulativ pusă de hotelieri (…) E o poveste că turistul trebuie să platească 96 de lei. Mașina turistului care vine în Mamaia nu trebuie să stea în parcarea hotelului?“, a declarat primarul Chițac. „Noi (n.r. – primăria) nu ne adresăm turiștilor care sunt cazați în hotel, pentru că hotelierii trebuie să le asigure parcarea. Le oferim hotelierilor posibilitatea să închirize de la noi parcări cu 499 de lei pe lună“.

De asemenea, edilul a mai susținut că regulamentul parcărilor trebuie aplicat în continuare în forma actuală, motivarea fiind aceea că municipalitatea a muncit foarte mult în extrasezon pentru a face ca Mamaia să arate „decent“, declarând totodată că stațiunea nu este atractivă.

Trebuie sa aplicam regulamentul, care este votat in Consiliul Local. (…) Noi am muncit foarte mult acolo în extrasezon. Mamaia arată decent (…) Faptul ca plajele sunt mai mult goale înseamnă ca stațiunea nu este atractivă, dar nu pentru că arată rău. Mergeți să vedeți că este curată.

Administratorul unui hotel din Mamaia îl contrazice pe Vergil Chițac, spunând că a închiriat locuri de parcare pentru turiștii cazați în unitatea sa, dar că acestea nu sunt suficiente raportat la numărul de camere.

În cazul prorietății noastre, care dispune de 160 de camere, avem 80 de locuri de parcare. Deci o parte dintre turiști sunt obligați să apeleze la locurile de parcare ale primăriei. Am închiriat toate locurile de parcare disponibile, dar fizic nu sunt suficiente locuri“, a declarat Iulian Tenie pentru Digi 24.

Actualitate