Un scandal uriaș a izbucnit săptămâna trecută în PSD, în timp ce președintele partidului se află în SUA, după ce liderii social-democrați au aflat că au pierdut definitiv banii pe care i-au investit în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Autoritatea Electorală Permanentă, condusă, paradoxal, de un pesedist, a decis să nu deconteze sumele investite de PSD-iști în campanie, decizia fiind definitivă. Banii nu au fost decontați din cauza neregulilor înregistrate la depunerea actelor.

Soluția sugerată în CEx-ul de marți de conducerea partidului a fost ca cei păgubiți să dea PSD în judecată, potrivit Digi 24.

Cea mai mare sumă de bani a fost donată pentru campania de la europarlamentare de Rovana Plumb, respectiv 800 000 de lei pe care actualul europarlamentar i-a împrumutat de la o anume Elena Loghin. Rovana Plumb a fost respinsă pentru postul de comisar european tocmai din cauza acestui împrumut.

Claudiu Manda a contribuit și el cu peste 400 000 de lei, fiind de asemenea unul dintre europarlamentarii care s-au arătat revoltați în discuțiile interne de lipsa de interes a partidului pentru a recupera banii de la AEP.

Și Dan Nica, noua propunere de comisar european a contribuit în campanie cu 165 000 de lei. În total, social democrații au pierdut în urma deciziei AEP de a nu returna banii din cauza neregulilor, peste 3 milioane de lei.

 

(Visited 227 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.