„Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă, aici este un conses, am venit cu o condiție, o distanțare pe plajă între șezlonguri, cu care industria este de acord.”, a transmis Florin Cîțu.

Premierul a mai anunțat că o altă propunere este ca aceste unități turistice să poată primi clienți la capacitate mai mare decât impune rata de incidență dacă toți oaspeții sunt vaccinați împotriva Covid-19.

„Putem să fim la restaurant în capacitate maximă în anumite condiții, la hotel la fel. Din partea industriei am primit propuneri și soluții, pe care le punem în discuție în comitetul interministerial și promisiunea mea este că vom avea aceste soluții la timp aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare.”, a declarat Cîțu.

De asemenea, unitățile turistice ar putea afișa la intrare un mesaj prin care turiștii să știe că locația respectivă este sigură.

„Să avem și un semn, campanie „locație sigură, noi ne-am vaccinat”, un semn care va fi pus în acele locații în care personalul este deja vaccinat. Sper să vedem acest semn în toate locațiile din litoralul românesc.”

(Visited 765 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.