Ziua Constanței va fi sărbătorită în acest an printr-o paradă realizată de elevi ai școlilor și liceelor din Constanța, de sportivi ai diferitelor cluburi constănțene, dar și de militari din cadrul instituțiilor din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Practic, va fi o defilare de civili cu militari și fanfară.

Parada, din care vor face parte 2.000 de persoane, după cum informează Primăria Constanța, va avea loc, luni, 21 mai, chiar de Ziua Constanței, și va porni, la ora 16:00, din fața Sălii Sporturilor, de pe Bulevardul Tomis, coborând către Piața Ovidiu.

Deși anul trecut Ziua Constanței a fost marcată de mai multe activități precum maratonul sporturilor, parada, ateliere de creație și concerte susținute de elevi din Constanța, ce s-au desfășurat pe parcursul a două zile de weekend (20 – 21 mai 2018), potrivit reprezentanților Primăriei, anul acesta parada de pe bulevard este singurul eveniment ce va marca ziua orașului.

În această săptămână, în zilele 17 – 20 mai, Clujul este un alt oraș care își serbează Zilele. Diferența este că Primăria a organizat un festival grandios și sute de activități menite să celebreze și 100 de ani de la Unire. Concerte cu trupe moderne și interpreți folclorici, proiecții cinematografice, ateliere de business și expoziții culturale, evenimente cu caracter istoric, manifestări culinare, activități pentru tineri și adolescenți, evenimente dedicate studenților, cel mai mare treasure hunt organizat vreodată în România și multe altele.

Numărul manifestărilor și evenimentelor dedicate Zilelor Clujului este atât de mare și diversificat, încât primăria a emis o broșură de 40 de pagini dedicată festivalului, pe care o puteți vedea în întregime în link-ul aici.  De asemenea, există un site și o pagină de Facebook realizate profesionist în care pot fi găsite informații utile despre festival. În imaginea de mai jos puteți vedea o mică parte dintre activitățile ce se vor desfășura la Cluj, doar în ziua de 18 mai.

De menționat că la festivalul organizat de Zilele Clujului în 2017, au participat 250.000 de persoane, atât clujeni, cât și turiști veniți din toată țara.

 

(Visited 310 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.