Constanța

Decebal Făgădău: „Locurile de parcare aparțin tuturor constănţenilor. Nu sunt proprietate privată”. Atunci de ce plătesc doar unii?

Consilierii locali au votat ieri Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța., potrivit căruia autorizația pentru locul de parcare este valabilă doar între orele 17.00 – 08.00, în restul intervalului putând parca oricine. Primarul Decebal Făgădău, inițiatorul proiectului, spune că „locurile de parcare aparțin tuturor constănţenilor. Nu sunt proprietate privată”. Atunci de ce plătesc doar unii?

Scris de 
 pe data 
29 iunie, 2018

Potrivit Regulamentului, pentru parcările rezidențiale, rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și în zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00:00-24:00. Prin urmare, în intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv deținătorul autorizației rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosință prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acel loc.

„Faptul că ţi-l rezervi îţi rezervă un drept de a parca în acel loc în condiţii de respect faţă de ceilalţi, nu de exclusivitate. Locurile de parcare aparţin tuturor constănţenilor. Nu sunt proprietate privată”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

De asemenea, edilul Constanței spune că nu este normal ca municipiul să fie împânzit de stâlpișori, bariere, lanțuri sau alte dispozitive  care să blocheze locurile de parcare. Amuzant, dacă ne gândim că majoritatea acestor dispozitive au fost vândute chiar de Primăria Constanța.

„De asemenea, vedem că multe locuri de parcare, care aparţin municipiului, sunt utilizate ca o proprietate privată. Vedem peste tot stâlpişori, bariere, bolarzi, lanţuri, sticle, navete, tot felul de oprelişti. Noi trebuie împreună să ne găsim un echilibru atât în zona rezidenţială, cât şi în zonele de interes economic. Viaţa oraşului este diferită de la cartier la cartier, ba chiar de la stradă la stradă. Noi ne propunem să definim foarte clar, împreună cu beneficiarii, care sunt zonele rezidenţiale, comerciale, mixte, de asemenea, regulile pe care să le respectăm şi de-a stânga şi de-a dreapta”, a mai adăugat Decebal Făgădău, potrivit ziarului Cuget Liber.

 

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE A PARCĂRILOR PUBLICE DIN MUNICIPIUL CONSTANȚA POATE FI CONSULTAT AICI.

 

 

Actualitate