Înconjurat de jurnaliști în clădirea Cazinoului, primarul Decebal Făgădău a vorbit despre importanța zilei de 15 ianuarie 2020, ce marchează începutul lucrărilor de reabilitare a clădirii simbol a Constanței.

Pe lângă faptul că ne aflăm la 170 de ani de la nașterea poetului nostru național, e o zi importantă pentru că se întâmplă ceea ce așteptăm de mult timp (…) După patru asumări, încercări și neasumări, Cazinoul va fi reabilitat. Pentru mine este o zi extrem de fericită, îmi văd un vis împlinit.“, a declarat Făgădău. „Cazinoul ca fi predat Companiei Naționale de Investiții (CNI) , constructorului (…) Lucrările sunt de aproximativ 94 de milioane de lei și fac referire la lucrările ce țin strict de CNI“.

După ce a făcut un rezumat al situației Cazinoului și etapele începerii lucrărilor, primarul Constanței a vorbit și despre un nou proiect ce prevede o nouă faleză cu diguri și o roată panoramică, precum cea din capitala Marii Britanii.

Pe lângă ceea ce se întâmplă în interior, pentru mine începe un alt drum. Ceea ce se întâmplă în afara Cazinoului ține de Municipalitate și de alte instituții.

Tot anul acesta va începe consolidarea acestei zone prin diguri și o nouă faleză. Tot în această zonă, undeva pe la începerea sezonului estival, în jurul date de 1 mai, va exista o roată ca la Londra. Constănțenii și turiștii vor putea să vadă procesul de restaurare a Cazinoului, dar și portul, marea și orașul nostru vechi (n.r. – Centrul Vechi).“, a precizat primarul.

De asemenea, primarul a reamintit că începând de astăzi, 15 ianuarie, pe toată faleza există internet wireless gratuit pentru constănțeni și turiștii.

„Roata ca la Londra“ ar urma să fie construită în zona Poarta 1 a Portului Constanța.

Roata din Londra la care face referire primarul, cunoscută după numele London Eye (n.r. – Ochiul Londrei) este o roată de dimensiuni impresionante și este amplasată pe malul sudic al Tamisei. Structura are o înălțime de 135 de metri și a fost construită ca parte a eforturilor de celebrare ale noului mileniu în capitala Marii Britanii.

Fiecare capsulă a roții are o lungime de 8 metri și cântăreșete 500 de kilograme, iar cercul roții are un diametru de 122 de metri și există 80 de spițe ce îl unesc de axul central.

Construirea Ochiului Londrei a costat 70 de milioane de lire.

 

(Visited 2.263 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.