Constanța

DECIZIE BOMBĂ / RAJA reduce prețul apei la jumătate în tot județul Constanța

sursa foto: Dobrogea TV

Decizie bombă a ADI Apă-Canal, după ce Adunarea Generală a Acționarilor a votat, din greșeală, reducerea la jumătate a prețului apei în tot județul Constanța. Votul a fost dat pe fondul unor tensiuni enorme dintre taberele Stroe și Țuțuianu, celui dintâi fiindu-i pregătită astăzi, fără succes, decapitarea de la conducerea RAJA. Execuția lui Stroe a fost blocată chiar de Liviu Dragnea, care pe fondul condamnării de ieri nu a mai vrut să deschidă încă un front de luptă în interiorul partidului.

Scris de 
 pe data 
22 iunie, 2018

Astăzi s-a întrunit Adunarea Generală a Acționarilor a ADI Apă-Canal (organismul care administrează SC RAJA), care a avut pe ordinea de zi 7 puncte. Cea mai importantă dintre ele, avizarea listei cu persoanele ce urmează a fi numite în funcția de administrator al RAJA SA. Mai exact, se decidea soarta lui Felix Stroe. Dacă planurile erau făcute de președintele CJC  Horia Țuțuianu, cu aprobare de la centru, ca Felix Stroe să fie detronat din conducerea RAJA, lucrurile s-au întors astăzi la 180 de grade.  Potrivit unor surse, Felix Stroe s-ar fi întâlnit azi noapte cu Liviu Dragnea , cu care a negociat menținerea sa la șefia PSD Constanța și la conducerea RAJA în schimbul susținerii necondiționate a lui Dragnea în contextul noilor probleme penale. Cum Dragnea nu a vrut să mai deschidă un nou front, mai ales în interiorul partidului, i-a transmis în această dimineață lui Horia Țuțuianu să abandoneze planul și să îl susțină pe Stroe. De aici s-a creat o adevărată degringoladă în ședința ADI Apă-Canal, toate punctele de pe ordinea de zi fiind votate de-a valma, la grămadă, într-un timp record (5 -10 minute), inclusiv un nou mandat pentru Felix Stroe la conducerea RAJA.

Din toată această poveste a ieșit însă și un lucru bun. Pe ordinea de zi, la punctul 7, a fost înscrisă ”Adoptarea unei hotărâri privind solicitarea nr.12575/18.05.2018 formulat de UAT Medgidia”. Este vorba despre solicitarea primarului Valentin Vrabie de a reduce prețul apei în Medgidia la jumătate. Din toată graba și nebunia creată, membri AGA au votat inclusiv acest proiect, dându-și seama de eroarea făcută mult prea târziu. În esență, ADI Dobrogea a votat astăzi nu doar reducerea prețului la apă în Medgidia, ci în întreg județul, deoarece Legea serviciilor comunitare de utilitate publică spune clar că un operator nu poate avea tarife diferite pentru utilizatori din aceeași zonă pe care o operează, obligându-se să asigure „accesibilitate egală și nediscriminatorie la serviciul public”.

„Începând de astăzi, prețul apei în județul Constanța, în localitățile unde operează RAJA, scade la jumate. S-au grăbit să îl voteze pe Stroe pentru un nou mandat și din nebunia creată, pe fondul tensiunilor dintre tabere din PSD, au votat și acest punct 7, care pentru noi este un lucru bun. Și-au dat seama abia după ce s-a terminat ședința de ce au făcut. Dacă au votat pentru Medgidia apă la jumate, trebuie să reducă peste tot prețul apei, deoarece operatorul RAJA trebuie să meargă cu un singur preț către toți clienții săi. Altfel ar fi discriminare”, ne-a declarat un primar care a participat la ședință.

Dincolo de acest aspect, Felix Stroe reușește, cel puțin pentru moment, să își asigure funcțiile în partid, Horia Țuțuianu fiind lăsat descoperit chiar de cel care declanșase epurarea, președintele Liviu Dragnea. Cu toate acestea, în mod normal, numirea lui Felix Stroe la conducerea RAJA ar trebui aprobată de consilierii județeni prin vot, însă PSD Constanța încearcă să ocolească această procedură, rămânând doar cu decizia AGA de astăzi.

 

Actualitate