Actualitate Politică

Deputatul Bogdan Bola: Un nou aviz favorabil pentru egalitatea de tratament între contribuabili și Stat

Scris de 
 pe data 
31 mai, 2023

Deputatul constănțean Bogdan Bola (Forța Dreptei) a anunțat că inițiativa legislativă care instituie o egalitate de tratament ȋntre contribuabili și Stat, prin plata din oficiu a dobânzii pentru sumele pe care statul le are de restituit sau de rambursat, a obținut un nou aviz favorabil.

„Acest proiect stabilește faptul că dobânda trebuie să curgă, către cetățean, de la data achitării sumelor constatate ca nedatorate, nu “din a 46-a zi de la data ȋnregistrării cererii de restituire”, aşa cum este prevăzut acum ȋn Codul Fiscal.

Admitere Ovidius Constanta 2023

Așa cum era de așteptat de la un astfel de Guvern, Ministerul Finanţelor a trimis un aviz NEGATIV care este de un penibil ieşit din comun şi ȋn total contrast cu avizele FAVORABILE primite de noi, până acum, de la Consiliul Economic şi Social şi Consiliul Legislativ“, a scris Bogdan Bola pe pagina sa de Facebook.

„Practic, Ministerul Finanţelor spune că nu susţine proiectul Forța Dreptei pentru că prezintă următoarele dezavantaje (pentru ei, nu se refereau la CETĂȚEAN!):

“1. Creșterea volumului activității de administrare la nivelul ANAF”

„2. Modificări semnificative în programul informatic utilizat de ANAF pentru activitatea de administrare a creanțelor fiscale.”

Adică nu le facem viaţa mai uşoară contribuabililor pe care ȋi păgubim și nu facem ce este corect pentru că nu vrem să dăm mai mult de muncă angajaților ANAF şi nici nu vrem să facem un sistem informatic serios. Îl menținem ȋn subdezvoltare pe cel actual, așa-i?

O altă menţiune pe care trebuie să o fac este legată de votul din Comisie. Ştiam că în discuţiile dintre PSD și PNL stabiliseră să avizeze negativ proiectul, însă după ce colegul meu Alexandru Kocsis a prezentat argumentele noastre şi a spulberat avizul penibil dat de Ministerului Finanţelor, cred că le-a fost jenă să mai voteze ȋmpotrivă.

Astfel s-a ajuns la situația ca și PSD şi PNL şi AUR şi UDMR să voteze toți PENTRU. Au fost 13 voturi PENTRU şi 2 ABȚINERI!

Vreau să descriu puţin cele două ABȚINERI deoarece pentru noi sunt foarte importante. În primul rând pentru că vin de la USR, partid de opoziție cu care ar trebui să construim alternativa politică. Așa ni se spune de către oameni! În al doilea rând pentru că nu este prima dată când ni se ȋntâmplă aşa ceva cu unii colegi din USR pe proiectele legislative Forța Dreptei! Din păcate, a devenit o obișnuință asta pentru unii…

Cele două abţineri au venit de la doamnele deputat Hangan Pollyanna-Hanellore şi Diana Stoica. Orice om raţional ȋnţelege că nu are niciun sens să te abţii la un astfel de proiect, evident bun şi să mai arăţi şi ostilitate unui coleg de opoziţie. Mai ales când voturile tale nu mai fac diferenţa şi nu reuşeşti decât să te evidenţiezi negativ. Prostește, ar spune unii…

Dacă doamnele Hangan Pollyanna-Hanellore şi Diana Stoica ar fi urmărit parcursul acestei iniţiative legislative ar fi ştiut că toţi colegii dumnealor din Senat au votat PENTRU ADOPTAREA acestui proiect, iar majoritatea PSD-PNL-UDMR a votat ȋmpotrivă.

Dacă ar fi fost măcar atente la ce votează, fi ştiut că domnul senator USR – Claudiu Mureşan a luat cuvântul ȋn plen şi a spus că acest proiect este fără cusur, iar singurul motiv pentru care PSD – PNL – UDMR nu ȋl susţine este că „nu a fost iniţiat de cine trebuie”!

Am cunoscut mulţi oameni serioşi şi riguroşi ȋn USR, cu care ȋţi face o reală plăcere să vorbeşti şi să lucrezi. Din păcate sunt şi foarte mulţi oameni extrem de superficiali care habar nu au ce votează sau de ce votează ȋntr-un fel sau altul. Habar nu au ce vor să facă ȋn opoziţie (sau dacă sunt sau nu în opoziție) și se opun doar ca să se opună.

La fel cum s-au opus unii şi la momentul constituirii alianţei de dreapta, când au cerut să nu mai fie Ludovic Orban premier, ci să fie Florin Cȋţu. Le-a ieşit Cȋţu pe nas ȋn mai puţin de un an, dar nu sunt sigur că au învăţat ceva din acea lecţie.

Am simţit nevoia să scriu asta deoarece vorbesc continuu cu oameni care ȋşi pun speranţele ȋntr-o opoziţie unită, ȋnsă, pe zi ce trece, ȋmi dau seama cât de dificil va fi să legăm o construcție serioasă cu acest partid. Au mulţi oameni de mare calitate, dar şi nişte “Gică Contra” fără discernământ politic.“

Actualitate