Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, joi, 15 februarie a.c., că morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută în ultima săptămână, depăşind nivelul minim aşteptat.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 129.165, cu 44% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent. De asemenea,  CNSCBT  a comunicat că activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, în focare locale (Bucureşti, Constanța, Olt, Braşov, Iaşi) cu tendinţă de extindere regională şi cazuri sporadice în unele judeţe. La nivel naţional au fost înregistrate 1.051 cazuri compatibile cu gripa, faţă de 142 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Dar, cu adevărat îngrijorător este numărul mare de decese provocate de gripă – 47!

În acest sens, vă rog, doamnă ministru, să îmi comunicați ce măsuri urgente au fost întreprinse la nivelul județului Constanța pentru prevenirea acestei  ”circulații mai intense a virusului gripal”, așa cum ați declarat chiar dumnevoastră cu câteva zile în urmă”, se arată în întrebarea adresată de parlamentarul constănțean, Robert Boroianu.

 

(Visited 358 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.