Se pare că pentru directorul RAJA și președintele filialei județene a PSD Constanța, Felix Stroe, o întârziere de patru luni a plăților unor facturi emise către Societatea Electrocentrale Constanța S.A este decisivă pentru a lăsa constănțenii fără apă caldă.

Deși, ca și RAJA, Electrocentrale Constanța S.A. se află sub tutela PSD, se pare că nu au existat mijloace de găsire a unor soluții de acoperire și plată a datoriilor, fără ca acest proces să îi afecteze pe constănțeni. Cu atât mai mult cu cât ambele societăți aparțin statului român.

Dorim să vă aducem la cunoștință, o situație cu consecințe neplăcute asupra cețețenilor orașului Constanța, și nu numai. Întrucât, la ora actuală, Societatea Electrocentrale Constanta S.A. înregistrează către RAJA SA un debit în valoare totală de 2.887.510,77 lei reprezentând contravaloare facturi apă-canal și penalități de întârziere aferent perioadei aprilie – iulie 2018, suntem nevoiți să punem în aplicare prevederile contractuale și să sistăm furnizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă către această entitate economică începând cu data de luni – 13.08.2018“, se transmite într-un comunicat al RAJA SA.

Menționăm faptul că RAJA S.A. a întreprins toate demersuri legale în vederea recuperării acestor debite. Astfel, între reprezentanții RAJA S.A. și cei ai Electrocentrale Constanta S.A. au avut loc numeroase întâlniri de soluționare a aceastei situații pe cale amiabilă. Mai mult, în vederea recuperării creanţelor, au fost transmise notificări și somaţii de plată prin executor judecătoresc.

RAJA S.A. este obligată, la rândul său, să achite cu prioritate şi în termen legal, facturile emise de către furnizori; costurile pentru transportul și tratarea apei potabile, dar și epurarea apelor uzate la cei peste 2 milioane de abonaţi fiind semnificative. De asemenea, compania noastra este obligată să achite la zi impozitele, taxele și redevențele către bugetele locale și de stat, dar și să rambursese sumele împrumutate de la BERD pentru cofinanțarea programelor europene.

Nerecuperarea debitelor acumulate pune societatea RAJA SA Constanţa în imposibilitatea de achita facturile furnizărilor şi implicit, dincolo de voinţa noastră, de a priva toţi consumatorii de serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare.

Având în vedere cele expuse mai sus, pentru ca debitul înregistrat să nu mai crească, în cazul în care Societatea Electrocentrale Constanta S.A. nu-şi va achita faturile restante, începând cu data 13 august 2018, această unitate va fi debranșată de la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare în vederea recuperării întregii datorii”, se mai arată în comunicatul RAJA.

 

(Visited 2.943 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.