Jurnalistul de la Pro TV, Alex Dima, a publicat ieri noapte pe pagina sa de facebook scrisoarea unui medic rezident din Spitalul Județean Constanța prin care arată cât de nepregătit este sistemul medical pentru a gestiona criza provocată de coronavirus:

“Nu exista dezinfectant, masti nu mai sunt de 1 luna de zile, sapun si hartie abia se mai gasesc… Si a mai fost si cazul de coronavirus la dl asistent sef… am aflat din presa, nu a existat nimeni sa ne anunte… apoi abia a fost anuntata dna dr sef de sectie… nu a existat comunicare deloc.

Ne au spus ca ziua urmatoare o sa fie o zi normala si ca cei de la dsp o sa vina pentru ancheta epidemiologica, la ora 10. Noi am mers la munca de la ora 8, ca sa vedem pacientii, cu toate ca eram contactii dl asistent. Ne au transmis sa nu tinem raportul de garda, ptr a nu ne strange prea multe persoane in acelasi lor… cu toate ca apoi am stat 30 de pers intr-o camera de 20m2( ptr ca este singura camera disponibila, sectia fiind in renovare)… timpul a trecut, dsp-ul nu a venit la ora 10 asa cum s-a spus, iar noi am stat toti acolo, cu toate ca oricare din noi putea sa fie pozitiv…

Intr-un final, la ora 14, au venit cei de la dsp, dar supriza a fost ca nici macar nu voiau sa testeze toti contactii cu pacientul pozitiv internat, pentru ca nu erau destule teste… asa ca au vrut sa testeze doar asistentele, medicii, infiermierele, dar nu si pe noi, rezidentii… medicii au insistat si ne-au testat pana la urma, dar cu scandal… asta se intampla la ora 14, pe data de 12.03.2020… din acel moment se presupunea ca noi intram autoizolare si sectia de inchide pentru dezinfectie.

S-a vehiculat ca sectia s-a dezinfectat, dar din de am inteles nu a fost asa.

Astazi s-a muncit normal, chiar daca se presupunea autoizolarea.. iar abia in seara aceasta s-a aflat rezultatul testelor, si nici acela oficial, de la dsp, ci de pe grupuri de facebook sau de la persoane care nu au legatura cu sectia. Abia mai apoi ne-a anuntat dna sef de sectie, care a fost anuntata de cei de la dsp.

Asta e asa, ca o paralela cu se intampla in parlament, unde toti au fost testati imediat, fara probleme ca nu sunt teste… unde maine li se pun la dispozitie costume si masti pt a vota, iar noi nu avem masti, dezinfectant sau costume … nu stiu, este jale! Toata lumea spune ca suntem pregatiti, dar de fapt, daca oricine ar merge in spitale, ar vedea ca nu este asa…managerii, directorii de spitale incerc sa musamalizeze tot, incearca sa para ca au de toate, ca se face totul ca la carte, dar nu este asa…si noi suntem prea mici sa facem ceva..”

(Visited 49.619 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.