Actualitate Constanța

DNA Constanța, anchetă la Arhiepiscopia Tomisului în urma investigației Recorder. A fost deschis dosarul „Mană Cerească“

Captură foto: Recoreder
Scris de 
 pe data 
27 noiembrie, 2023

Alex Nedea, jurnalistul care a realizat investigația „Corupție în numele Domnului“ a anunțat că Direcția Națională Anticorupție (DNA) – biroul teritorial Constanța s-a autosesizat în urma materialului publicat de Recorder și a fost demarată o anchetă la Arhiepiscopia Tomisului.

Scroll mai jos pentru a urmări întreaga investigație Recorder

„DNA Constanța s-a autosesizat imediat după publicarea investigației (…) și a deschis dosarul „Mană Cerească“. Sunt cercetate infracțiunile de „cumpărare de influență” și „complicitate la cumpărare de influență“, a transmis Nedea pe pagina sa de Facebook.

În investigația Recorder, Petrică Leașcu, un preot slujitor al Bisericii Ortodoxe Române, a vrut să demonstreze corupția din interiorul sistemului de finanțare a unităților de cult.

Preotul s-a dat drept un om de afaceri cu influență la București și a filmat cu camera ascunsă cum arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu și consilierul său economic promit un comision de 20% în schimbul obținerii, prin trafic de influență, a unei sume de 800.000 de lei din fondurile publice de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Pe înregistrările făcute cu o cameră ascunsă, Teodosie Petrescu declară că propunerea lui Petrică Leașcu este „o Mană Cerească“.

Actualitate