Constanța

Doi delfini uciși de plasele braconierilor, eșuați pe plajele din 23 August și Corbu

Sursa foto: Facebook ONG Mare Nostrum

Membrii ONG-ului Mare Nostrum au găsit doi delfini morți pe plajele din 23 August și Corbu. În urma constatărilor s-a concluzionat că aceștia au căzut pradă plaselor folosite de braconieri în largul mării.

Scris de 
 pe data 
3 mai, 2019

Odată cu începerea prohibiției la calcan, au apărut și primele cazuri de delfini eșuați.

În urma sesizărilor primite de la constănțeni, colegii noștri s-au deplasat la 23 August și Corbu, unde au găsit două exemplare de Tursiops truncatus ponticus, afalin – specie în pericol.

Cei doi delfini erau morți recent, cauza fiind captura în plasele pescărești“, transmit cei de la Mare Nostrum.

Reprezentanții ONG-ului spun că au trimis sesizări către Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, precum și către Garda de Coastă, pentru a fi luate măsurile necesare.

Pescuitul ilegal se face cu nave specializate și cu sute de kilometri de plase pentru calcan. Ustensilele de braconaj sunt coborâte la adâncimi mari de 50 până la 70 de metri, iar delfinii își găsesc adesea sfârșitul prinși în ele.

Potrivit statisticilor îngrijorătoare, în următorii cinci sau zece ani, una dintre cele trei specii de delfini din Marea Neagră va dispărea complet dacă autoritățile din țările riverane nu vor accelera eforturile de a stopa acțiunile de braconaj.

 

Actualitate