Doar că nu a fost așa. Încă un termen ratat, încă o promisiune în vânt pentru primarul Constanței, Decebal Făgădău.

Astăzi, 15 noiembrie, echipe de muncitori se aflau în continuare pe schelele Cazinoului și munceau de zor. Obiectivul este împrejmuit cu garduri de sârmă, accentuând și mai mult imaginea de ruină. Acum, îți dă impresia că s-ar putea prăbuși oricând și de aceea este nevoie ca trecătorii să fie ținuți la distanță. Până când? Nici nu cred că mai are sens să îl întrebăm pe primarul Constanței din moment ce nu își poate respecta nici măcar angajamentele pe termen așa de scurt. Să nu uităm că mai are la activ vreo 5 termene ratate la Podul de la Butelii și alte multele pentru Parcul Arheologic.

Joi dimineață, Cazinoul arăta exact ca acum o lună. Marile intervenții promise de primarul Făgădău au constat în acoperirea geamurilor cu ciolofan și montarea unui gard în jurul monumentului. Mai mulți muncitori lucrau în partea din spate a imobilului, feriți de ochii puținilor trecători. Știau și ei că nu mai aveau ce căutau acolo, dacă ar fi dat crezare promisiunilor primarilor. Își vedeau însă de treabă, pe o schelă, acoperind alte ferestre sparte. În rest, aceeași imagine tristă a abandonului, a nepăsării și neputinței.

A trebuit să stea 9 ani în ruină pentru ca, într-un final, după ce s-a năruit aproape tot, după ce s-au distrus toate finisajele și decorațiunile interioare și exterioare, primarul să își dea seama că, dacă tot nu e în stare să îl reabiliteze, ar trebui măcar să îl pună în conservare. Dar mult prea târziu. Ce să mai conservi?

Și când ne gândim că primarul Făgădău a făcut un titlu de glorie din aceste lucrări, cu declarații de presă și promisiuni ferme. Pe care oricum nu și le-a respectat.

Ce spunea primarul Făgădău în urmă cu o lună:

”Se vor efectua lucrări de primă urgenţă, lucrări ce au primit şi avizul Ministerului Culturii. Avem şi un grafic: vom monta gard pentru restricţionare acces, policarbonat pentru ferestre sparte sau lipsă, reparaţii şarpantă şi învelitoare lipsă, curăţare jgheaburi şi evacuare ape, demontare candelabre, hidroizolaţii terase. Lucrările le vom finaliza de Ziua Dobrogei (14 noiembrie)”, a declarat primarul Constanţei.

(Visited 635 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.