Constanța

„Domnule Făgădău, nu ați făcut NIMIC pentru educație! Știați că părinții plătesc bani grei pentru paza școlii, pentru parchet, mobilier…?

După ce pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța, edilul Decebal Făgădău făcea o incursiune asupra modului în care el, ca primar, ajută elevii constănțeni cu burse și premieri, deputatul Bogdan Huțucă îi răspunde acestuia, acuzându-l că, în realitate, nu a făcut nimic pentru învățământul constănțean. 

Scris de 
 pe data 
5 noiembrie, 2018

„Domnule primar Decebal Făgădău, în realitate, nu ați făcut nimic pentru acești copii și pentru școlile lor. Din contră. În calitate de edil șef, nu vă îndepliniți nici măcar îndatoririle legale față de elevi și unitățile de învățământ. De ce, domnule primar, sunt nevoiți părinții să strângă bani, sume de ordinul sutelor de mii de lei, anual, pentru a plăti paza școlilor? Nu cumva este responsabilitatea dvs? Dar mobilierul în școli, ușile, parchetul, calculatoarele, până și tabla din clasă, de ce tot părinții trebuie să le cumpere? Răspunsul e unul singur: fiindcă primăria nu investește nimic, nici în școli, nici în educație”, a declarat deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Liberalul îl acuză pe primarul Făgădău că, în realitate, banii alocați de la bugetul local pentru susținerea educației sunt de câteva ori mai puțini decât alocările de fonduri către sport sau diferite firme de casă ale PSD. În acest timp, zeci de mii de elevi constănțeni sunt obligați să-și țină orele de educație fizică afară, în frig și ploaie, indiferent de anotimp, deoarece numeroase școli nu au săli de sport.

„Știați domnule Făgădău câte școli din Constanța nu au săli de sport? Elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a care fac orele în curtea școlii și la 0 grade, fiindcă școala nu are nici măcar o sală de clasă unde să pună o saltea? Dacă știți, atunci să vă fie rușine fiindcă în toți acești ani ați aruncat zeci de milioane de euro în diferite echipe de handbal, volei sau rugby controlate de colegii dvs de partid care s-au îmbogățit bine-mersi, în timp ce nu ați construit nici măcar o sală de sport sau un teren în toată Constanța.

Prietenii dvs din PSD, mari susținători ai sportului, ați auzit bine dle primar, se plimbă în limuzine de sute de mii de euro cumpărate din banii constănțenilor, în timp ce zeci de mii de copiii nu au nici măcar unde să-și țină ora de sport.

Așa susține în realitate o administrație PSD, moștenită de Decebal Făgădău de la Radu Mazăre, școala constănțeană”, a mai adăugat Bogdan Huțucă.

 

 

Actualitate