La linia de start a ediției din acest an a Maratonului Nisipului vor fi prezenţi şi sportivi din Republica Moldova, Suedia, Indonezia, Rusia, Franţa, Italia, Statele Unite etc.

Un aspect inedit este că ediția din acest an își propune să celebreze 100 de ani de la Marea Unire, organizatorii dorind să transmită românilor de pretutindeni un mesaj de unitate şi mândrie. Participanții vor purta tricouri ce vor avea culorile drapelului României.

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 45.000 de lei, dintre care 11.300 lei sunt premiile în bani, acordate primilor clasaţi la fiecare cursă.

Vor fi premiați și maratoniştii care vor reuşi să doboare recordurile cursei la proba de 42 km, stabilite acum 3 ani de alergătorul din Republica Moldova, Ghenadie Timbalist (2 ore, 36 minute şi 2 secunde) şi de românca Nicoleta Ciortan (3 ore, 17 minute şi 18 secunde). Sponsorii au pregătit şi premii în produse, articole sportive sau vouchere de cumpărături care vor fi acordate câştigătorilor pe categorii de vârstă.

De asemenea, și la această ediție, părinţii împreună cu micuţii lor vor alerga la crosul Family Run, iar toate sumele obţine din vânzarea biletelor şi din donaţii sau sponsorizări vor fi direcţionate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța.

Prin proiectul social inițiat de către Asociația “Dăruiește Aripi”, comunitatea sportivă “Sansport” va lupta, la fel ca în anii precedenţi, pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa.

Evenimentul sportiv internațional, ajuns la a cincia ediție, este organizat de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

 

(Visited 119 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.