Actualitate Editorial

EDITORIAL. Așa arată un mincinos

Scris de 
 pe data 
3 ianuarie, 2024

„Așa arată un ideal atins!“ este titlul pe care tovarășul primar PNL-PSD Vergil Chițac l-a folosit în textul unei postări de pe pagina sa de Facebook în care, pe final de 2023, ne scria că lucrările de la Cazino ar fi gata. „Finalizarea proiectului de renovare a unuia dintre simbolurile orașului este probabil realizarea de care sunt cel mai mândru“, a continuat tovarășul Chițac, păstrând aceeași retorică de propagandă slinoasă, insinuând că renovarea Cazinoului este meritul său.  El este mândru. El. Ei bine, eu zic că așa arată un mincinos!

Cum stau lucrurile în realitate? Lucrările la Cazino au început în primăvara anului 2020, pe mandatul primarului Decebal Făgădău. Câteva luni mai târziu, tovarășul a devenit primar și… Cam la asta se rezumă tot „meritul“ pe care îl are în concretizarea acestui proiect. Atât! Nimic mai mult. Nu o să vă răpesc din timp cu detaliile despre toată harababura și schemele dubioase din spatele renovării Cazinoului (pe care vă recomand să le citiți AICI), însă  ceea ce este extrem de important de reținut din toată imaginea de ansamblu a acestei povești este că tovarășul PNL mânjește simbolul Constanței cu minciuna și impostura pe care le-a practicat cu o abnegație ieșită din comun pe tot parcursul a celor trei ani de mandat.

Nu este prima dată când primarul și partidul său atentează electoral la acest subiect atât de sensibil pentru constănțeni. La scurt timp după ce am citit mizerabila postare, am îndrăznit să las un comentariu în care am criticat tupeul și nesimțirea manifestate acolo, numindu-l pe Chițac mincinos. Câteva minute mai târziu, în loc să primesc un răspuns prin care să mi se argumenteze că acuzația mea este nefondată, că bat câmpii și că, de fapt, postarea este justificată deoarece primarul are o contribuție semnificativă ș.a.m.d., eram în schimb „decorat“ cu BLOCK. Același block pe care tovarășul l-a dat și altor jurnaliști din Constanța, reflectând în toată splendoarea atitudinea comunistă, opacă și agresivă pe care a manifestat-o față de presa locală încă de la preluarea mandatului.

Când nu ai făcut nimic notabil, atunci apelezi la tertipuri politice ieftine, de cea mai joasă speță, demne de FSN-ul aducătorului de mineri. După ce trei ani ți-ai bătut joc de un întreg oraș și, înconjurat de frustrați, combinatori, șmenari, râme politice și lingăi de tălpi, ai mimat că ești primar, având ca unică pseudo-realizare un spital făcut din câteva barăci, ca într-o zonă calamitată dintr-o țară de lumea a treia, Cazinoul – una dintre cele mai celebre clădiri din țară – devine o țintă electorală extrem de apetisantă.

Având pe cap greutatea unui dosar DNA în care ești cercetat penal pentru abuz în serviciu, trei ani de dezastru, sfidare și haos, să crezi că-i poți păcăli pe oameni călărind electoral un asemenea subiect, scoate la suprafață nu doar tupeul de politician slinos și mitomania ce zac în tine, ci și disprețul monumental manifestat față de cetățeni prin faptul că îi crezi pe toți o adunătură de tâmpiți. O adunătură de ștampile pe care ai păcălit-o în 2020 și acum crezi că vei reuși s-o faci din nou.

Astfel, 2024 este anul în care vom vedea cum iese din bârlogu-i odios de opulent balaurul arogant al lăcomiei, mai mincinos ca niciodată, acompaniat de uralele ipocrite ale unei parade de peneliști disperați care, așa cum au făcut-o și în urmă cu patru ani, vor încerca din răsputeri să ne convingă că tovarășul Chițac, adâncitorul de gropi, vânzătorul de plaje, ridicătorul de vile și praf, este în continuare cea mai bună opțiune pentru orașul nostru. Oare câți mai cred acum asta? Rămâne de văzut. Nu mai e mult.

   

Actualitate